Temos
Vanduo nuplauna stresą

Puslapis: 2

O kas gi iš tiesų yra tas stresas? Medicinine aparatūra galima užfiksuoti viską kas vyksta žmogaus organizme, kai mūsų jutimo organai sąmoningai ar nesąmoningai pertempti. Per sekundės dalelytę hipofizyje ir antinksčiuose išsiskiria hormonai — adrenalinas ir noradrenalinas. Jie priverčia smarkiau plakti širdį, išplečia kraujo indus rankose ir kojose, kad geriau pratekėtų kraujas, sukaupia riebalus ir cukrų — raumenų kurą ir netgi sumažina kraujo krešėjimo laiką susižeidus. Tokios savigynos priemonės, kai organizmas pasiruošia grėsmingai situacijai, yra ne kas kita, kaip medžiagų apytakos sutrikimas. Medžiagų apykaita į savo vėžes sugrįžta tik tada, kai imamasi atitinkamų priemonių jai normalizuoti. Šioms priemonėms kaip tik ir priklauso Kneipo vandens procedūros.

Apsipylimas vandeniu, pavyzdžiui, puikiausiai panaikina stresą. Atlikite jį taip: pradėkite nuo dešinės plaštakos išorinės pusės, kilkite aukštyn peties link ir vidine rankos puse grįžkite atgal. Po to lygiai taip pat apliekite kairę ranką; ant krūtinės vandens čiurkšle (arba dušu) pieškite aštuoniukę; per petį apliekite nugaros dešinę pusę, po to — kairę; baigdami liekite kairę ranką iki plaštakos. Atlikdami šią procedūrą, žemai pasilenkite, kad nepritaškytumėte vonios kambario. Šiek tiek labiau įgudus, tokį apsipylimą galima puikiausiai atlikti pačiam.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos