Temos
Tarpinių galvos smegenų uždegimas

Puslapis: 2

2) nemiga arba per. didelis mieguistumas;

3) kūno šilumos reguliacijos sutrikimas; ligoniui nuolat šalta, net ir karščiausią dieną. Ypač jam šąla galva, dėl to vaikšto, galvą apsirišęs skarom ar su kepure, ilgai, mėnesius ar net metus, karščiuoja;

4) vandens apykaitos sutrikimas — ligonį troškina, jis gali išgerti per dieną kelis litrus vandens;

5) angliavandenių, baltymų, riebalų apykaitos sutrikimai — dėl to ligonis gali labai nutukti ar suliesėti;

6) trofiniai — odos, skrandžio, žarnų išopėjimai. Odoje gali išnykti pigmentas ir atsirasti baltos bepigmentinės dėmės;

7) tireotoksikozės reiškiniai ar kitų endokrininių liaukų veiklos sutrikimai;

8) labai dažni įvairių vidaus organų funkcijos sutrikimo simptomai — tachikardija ir aritmija, dusinimas, dažnas šlapinimasis, arterinio kraujospūdžio padidėjimas ar sumažėjimas, pykinimas, vėmimas.

Priklausomai nuo simptomatikos diencefalinis sindromas sąlygiškai skirstomas į neuroendokrininį, vegetacinį-kraujagyslinį ir neurodistrofinį sindromą.

N e u r o e n d o k r i n i n i a m sindromui būdinga adipozogenitalinė distrofija, Icenkos— Kušingo sindromas, lytinių liaukų disfunkcija (klimaksas, impotencija) ir t. t.

V e g e t a c i n i s - k r a u j a g y s l i n i s sindromas pasireiškia prakaitavimo padidėjimu, kraujo spaudimo nepastovumu, tachikardija ar bradikardija, termoreguliacijos sutrikimu, galvos smegenų, širdies ir periferinių kraujagyslių spazmais, virškinimo trakto sutrikimais ir t. t.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos