Temos
Skrandžio vėžys


Dažniausiai skrandžio vėžys pasirodo ilgai sergant skrandžio opa, esant polipams ir kai kurioms lėtinio gastrito formoms. Ankstyvieji požymiai neryškūs: greit pavargstama, pablykšta oda, krinta svoris.

Vėliau atsiranda pasišlykštėjimas mėsiškais patiekalais, prarandamas apetitas, ligonį ima pykinti, jis vemia. Ligai išsivysčius atsiranda skausmai.

Skrandžio vėžio gydymas

1. Skrandžio vėžys gydomas didžiąja ugniažole (lot. Chelidonium majus). Liaudies medicina ugniažolę vartoja kaip priešvėžinę priemonę jau nuo XIV amžiaus.

Pirmasis korėjiečių receptas. Šešiasdešimt mililitrų mėtų lašų sumaišoma su 15-20 ml skysto ugniažolės ir vandens ekstrakto ir 300 ml vandeniu atskiesto erškėtrožės sirupo. Geriama ne daugiau kaip 6 valgomuosius šaukštus per dieną.

Antrasis receptas. Penki gramai ugniažolės (valgomasis šaukštas) emaliuotame inde užpilami 200 ml karšto virinto vandens, uždengiama. Penkiolika minučių kaitinama verdančio vandens garuose.

Atšalusi žaliava išsunkiama, iškošiama ir gautas antpilas atskiedžiamas virintu vandeniu iki 200 ml talpos. Mišinys laikomas šaldytuve ne ilgiau kaip dvi paras. Geriama po trečdalį ar pusę stiklinės 2 kartus per dieną 15 minučių prieš valgį. Eksperimentų su gyvūnais metu auglių vystymąsi pavyko sustabdyti, nors žmonėms šis būdas kartais būna neefektyvus.

2. Geriamas beržo grybo (lot. Betula polyporus) antpilas. Nuo beržo kamieno nugramdoma šviesi pintis (tarsi guzas), tik ne geltona, ji užpilama verdančiu vandeniu, leidžiama prisitraukti ir po truputį geriama.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos