Temos
Skrandžio vėžys

Puslapis: 2

Geriamas beržų pelenų šarmas. Reikia sudeginti beržines malkas, užpilti vieną dalį pelenų penkiomis dalimis švaraus vandens. Šis mišinys dešimt minučių virinamas moliniame, stikliniame ar emaliuotame, bet ne metaliniame puode, išpilstomas į butelius ir laikomas šaltoje vietoje.

Vartojamas taip: maždaug aštuoni arbatiniai šaukšteliai 50 ml tokio šarmo sumaišomi su pienu ar vaisių sultimis ir geriama prieš valgį 3 kartus per dieną. Šarmo skonis labai bjaurus, tačiau jis sustabdo vėžio vystymąsi. Vartojant jį negalima valgyti mėsos, tinka valgyti daržoves, vaisius (ypač apelsinus) ir pieno produktus.

3. Didžiąją ir paprastąją varnalėšą (lot. Arctium lappa, Arctium tomentosum) liaudies medicina vartoja kaip vidinį vaistą. Varnalėšos šaknų antpilu arba nuoviru gydomas gimdos ir stemplės vėžys bei daugelis kitų ligų.

Sergant skrandžio ir stemplės vėžiu reikia paimti 50 g varnalėšų šaknų miltelių, 50 g medaus, 50 g spirito ir sumaišius laikyti savaitę tamsioje vietoje. Paskui išfiltruoti. Gerti po valgomąjį šaukštą, užsigeriant varnalėšų sulčių, spirito ir medaus mišiniu, arba varnalėšų sultimis.

4. Sibirinio bijūno (lot. Paeonija anomalae) šaknys renkamos gegužės mėnesį. Padžiovinamos, iš jų paruošiamas antpilas arba nuoviras ir geriamas po šimtą mililitrų 3 kartus per dieną.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos