Temos
Skrandis ir žarnynas


Badavimas visų pirma atsiliepia šiems organams. Jie buvo perkrauti darbu, o badavimo laikotarpiu ilsisi ir atstato jėgas. Nesveikos išskyros iš jų pasišalina ir, baigus badavimą, jų sugebėjimas virškinti gerokai padidėja. Opos ir uždegimai išgyja, skrandis įgauna normalų tūrį ir užima normalią padėtį. Badavimas yra pats greičiausias ir patikimiausias būdas išvalyti stemplę nuo irimo bakterijų. Per savaitę išsivalo ir tampa sterilios plonosios žarnos. Šiek tiek daugiau laiko trunka storosios žarnos išsi- valymas.

Dažnai tekdavo girdėti pacientų, kurie bijodavo, kad jų skrandis gali atrofuotis, protestus. Netgi labiausiai išsimokslinę manė, kad nuo badavimo skrandis labai susilpnėja, ir klausinėjo, kaip išvengti to "pavojaus". Pavojaus nėra. Badaujant skrandžio sultys neišsiskiria. Normaliomis sąlygomis skrandžio sultys, ypač druskos rūgštis, išsiskiria ne proporcingai patenkančio maisto kiekiui, o proporcingai jo cheminei sudėčiai. Pavyzdžiui, valgant daug proteinų turintį maistą - kiaušinius, mėsą ir kt. - skrandžiui reikia daugiau druskos rūgšties, negu įsisavinant krakmolus. Badavimo laikotarpiu šių išskyrų visiškai nesusidaro, taigi skrandžio sienelių rūgštis nesugrauš.

Daugeliui pacientų skrandžio opos buvo išgydotos būtent badavimu.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos