Temos
Badavimo įtaka penkiems mūsų pojūčiams


Badaujant dažnai regėjimas nepaprastai paaštrėja. Autorius asmeniškai stebėjo keletą sėkmingų kataraktos gydymo atvejų badaujant. Badavimu daugeliu atvejų taip pat buvo visiškai išgydytas kurtumas.

Galbūt tai paaiškinama tuo, kad Eustachijaus vamzdelis, jungiantis vidinę ausį su nosies ertme, taip pat išlaisvinamas nuo užteršimo ir įvairių nuosėdų. Daugelis pacientų teigia, kad stipriai paaštrėja uoslė, atbukę skonio pojūčiai. Niekas pasaulyje neatstato klausos taip efektyviai, kaip ilgalaikis badavimas.

Kyla klausimas: koks gi tų procedūrų mechanizmas? Kas iš tikrųjų vyksta.badavimo metu organizme? Mes žinome, kad kraujo apytakos sistema sudėtingai persipynusi su visais organais ir prasiskverbia pro visus audinius.

Medžiagų apykaita vyksta cirkuliuojant pagrindiniam skysčiui. Teoriškai absoliučiai švarus skystis gali būti tik absoliučiai sveikame kūne. Šiuolaikinio žmogaus kūnas, žinoma, toks nėra. Mūsų gyvenimo būdas, konservų naudojimas, nemokšiškas maitinimasis, be abejo, daro neigiamą įtaką mūsų sveikatai. Mums reikalingų mineralų, vitaminų ir enzimų mūsų maiste trūksta, o įvairios cheminės medžiagos, naudojamos maiši ui išsaugoti, yra nuodai. Tokiu būdu krakmolo perteklius limfinėje plazmoje palaipsniui apsunkina prieskydinių liaukų, kontroliuojančių plazmos aprūpinimą kalciu, funkcijas. Kalcis susikaupia į krešulius ir užteršia kapiliarinį tinklą. Laikui bėgant, šie krešuliai, susijungę su dirgikliais (vaistai, kava, nikotinas, kiti narkotikai) ant limfinių kanalų sudaro nuosėdas.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos