Temos
Pagrindinis maistas

Puslapis: 7

Pašildytus grikių makaronus sudėkite į dubenį. Svogūnus, morkas, kopūstus ir t. t. pakepinkite su augaliniu aliejumi, pridėkite grikių padažo, o paskui truputį skystos tešlos, užmaišytos iš grikių miltų ir vandens. Virkite, kol sutirštės, o tada užpilkite šiuo mišiniu makaro-

4 0. Grikiai Jaki

Makaronus pakepinkite su trupučiu aliejaus, sudėkite į dubenį, o ant viršaus uždėkite daržovių ankake.

41. Miso ir grikiai

Paruoštu miso (žr. Nr. 20a) ir tachinu (sezamo aliejumi) užpilkite grikių košę.

42. Grikių apkepas

Svogūnus, morkas, žiedinius kopūstus ir kt. pakepkite su aliejumi. Paruoškite bešamelio padažą ir į jį sudėkite daržoves. Į puodą sudėtus grikių makaronus užpilkite padažu su daržovėmis ir kepkite orkaitėje.

43. Makaronai, lakštiniai, vermišeliai

Juos reikia išvirti, nukošti, perpilti šaltu vandeniu. Toliau gaminti galima kaip kitus grikių patiekalus.

SOROS IR KITI GRŪDAI

44. Soros

Puodelį sorų, du valgomus šaukštus aliejaus, truputį druskos ir 4 dalis vandens užkaiskite ant nedidelės liepsnos, o kai užvirs — liepsną dar labiau sumažinkite. Virkite, kol soros pasidarys purios. Valgykite su miso kremu, nituke arba miso. Iš tokių sorų galima padaryti bandeles, kepti košę ir 1.1.

45. Kuskus

Jį galima virti garuose arba kaip košę. Išvirkite supjaustytą svogūną, įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos, Pateikite viską kartu. Tai arabiškas receptas.

46. Bulgur

Ruoškite taip, kaip armėnišką košę. Tam galima paimti rupių kvietinių miltų, išdžiovintų po to, kai per juos buvo perleisti garai.

47. Avižinė košė

Gaminkite ją kaip kuskus. Pieno nepilti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos