Temos
|
Pagrindinis maistas
Puslapis: 6 Svogūnus, morkas, žiedinius kopūstus pakepinkite su aliejumi, pavirkite nedideliame kiekyje vandens, pasūdykite, viską sudėkite į žemą puodą, ant viršaus užberkite ploną sluoksnį grikių ir troškinkite orkaitėje (krosnyje). 34. Grikiai Teuči arba Dzaru Į vieną svarą grikių miltų įmuškite vieną kiaušinį, įberkite truputį druskos, įpilkite šiek tiek vandens ir užmaišykite tešlą. Ją iškočiokite kelių milimetrų storio sluoksniu ir supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Juosteles išvirkite vandenyje, nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu, kad jos nesuliptų. Jei juostelės sudžius, pavirkite jas. Vanduo, kuriame jos virė iš pradžių, labai turtingas baltymų, jį galima išgerti arba virti daržoves. 35. Grikiai Mori Supjautytą svogūną patroškinkite su arbatiniu šaukšteliu aliejaus. Įpilkite tris puodelius vandens, įdėkite dvylika centimetrų sausų konbu (ilgi dumbliai, renkami 20 m gilumoje) ir užvirinkite. Išimkite konbu, įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir įdėkite 5 valgomus šaukštus sojų padažo. Kai tik užvirs, nukaiskite. Padažas turi būti šiek tiek pasūdytas. 36. Grikiai Kakė Sudėkite grikių teuči į kiaurasamtį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Valgyti duokite puodeliuose, į kuriuos įpilta grikių padažo. 37. Grikių tenpura (žr. Nr. 69) Pašildytus grikių makaronus išverskite į dubenį, pridėkite krevečių arba daržovių ir viską užpilkite grikių padažu. 38. Grikių Kitune Pašildytus grikių makaronus išverskite į dubenį, pridėkite žalių pakepintų pupelių, virtų svogūnų ir 1.1, ir viską užpilkite grikių padažu. 39. Grikiai Ankake Daugiau straipsnių apie sveikatą Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais
tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.
|