Temos
Pagrindinis maistas


Įsitikinau, kad baisiausia Vakaruose yra tai, jog žmonės neturi jokio supratimo apie mitybos principus; tai visiškai nedėstoma mokyklose. Anksčiau, senovėje, šis dalykas buvo nepaprastai svarbus, prieš keletą tūkstantmečių pagrindinį maistą net sudievindavo. Upanišadose sakoma, kad išminčiai, ieškodami Dievo, manė, jog jis egzistuoja Žemėje kviečių pavidalu. Pagal šią tradiciją ortodoksalių bramanų šeimos dar iki šiol prieš valgydami ryžius kreipiasi į juos malda. Man atrodo, kad toks Dievo ir kviečių sutapatinimas yra nepaprastai svarbus. Tai turėjo tokią pat didelę reikšmę, kaip ugnies atradimas. Atvykęs į Vakarus pastebėjau, kad čia šios idėjos visiškai užmirštos.

Žinoma, mes galime gyventi valgydami viską, kas skanu ir prieinama mūsų išgalėms, bet tokia mityba turi ribas, žmogus praranda laimę, pradeda sirgti, atsiranda nusikaltimai, kyla karai.

Išskirdami pagrindinį ir antraeilį maistą Rytų žmonės gyveno laisvi ir laimingi, kol jų neužplūdo „nuostabi" Vakarų civilizacija su savo prievarta, mokslu ir pramonės mašinomis. Tai patyriau savo kailiu. Vaikystėje buvau laimingas, gyvavau tradiciniu maistu ir gėrimais. Vaikystei baigiantis į mūsų šeimą prasiskverbė Vakarų civilizacija ir ją sugriovė. Mačiau, kaip mirė dvi mano seserys, motina, sulaukusi tik 30 metų, mano jaunesnysis brolis. Paskui atėjo mano eilė susirgti, bet, laimei, turėjau atsisakyti svetimos šalies maisto ir gėrimų — buvau pernelyg neturtingas, kad galėčiau juos pirkti. Šešiolikos metų buvau ant mirties slenksčio, nes valgiau daug pramonės pagaminto cukraus ir saldainių.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos