Temos
Nutukimas

Puslapis: 2

Alkoholinių gėrimų, ypač alaus, nutukus gerti negalima. Vandenį patartina gerti tik praėjus porai valandų po valgio, bet ne valgant.

Norint suliesėti ar išvengti nutukimo (nepriklausomai nuo to, kuo maitinamasi kasdien) reikia dvi dienas per savaitę valgyti vien žalius obuolius arba gerti tomis dienomis tik arbatą be cukraus, valgyti žalias salotas, vieną obuolį arba apelsiną.

Naudinga gimnastika, ypač gryname ore, nes dirbant raumenims sudeginami kūno riebalai. Tačiau jeigu po to pajusite alkį, jį reikia patenkinti ne duona ir sumuštiniais, o vaisiais, pienu, neriebiu sultiniu.

Dieną pavalgius miegoti nedera. Patartina du kartus per savaitę daryti švaraus vandens klizmas.

Norint suliesėti naudinga tokia gimnastika:

1. Dar gulint lovoje rankas užlošti virš galvos, keletą kartų atsisėsti ir rankų pirštais paliesti pėdas, bet nesulenkti kelių. Paskui gulint pritraukti vieną kelį prie krūtinės ir atgal, paskui kitą, po to abudu kartu, neskubant, palengva. Taip reikia daryti keletą kartų.

2. Padėkite rankų plaštakas ant stalo ir ištieskite ko- jas atgal, kad visas kūno svoris tektų rankoms ir kojų pirštų galiukams. Paskui palengva nuleiskite krūtinę žemyn ir vėl atsitieskite. Taip darykite kokią dešimt kartų, nes tokie pratimai naikina riebalus ant pilvo ir juosmens.

3. Paklokite ant grindų kilimą ir 25 kartus apsiverski- te nuo vieno šono ant kito. Taip darykite rytą ir vakare.

4. Atsigulkite kniūbsčiomis ant grindų, atsiremkite rankomis ir pakelkite liemenį, nesulenkdami rankų. Taip darykite 3-5 kartus.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos