Temos
Makrobiotinė virtuvė, arba dešimt dietų

Puslapis: 2

7. Kiek įmanoma venkite In daržovių: bulvių, pomidorų, baklažanų ir 1.1.

8. Nevartokite nei prieskonių, nei cheminių ingredientų, išskyrus natūralią druską, makrobiotinius padažus ir miso (žr. receptą Nr. 20a).

9. Natūralią kavą gerti draudžiama. Negerkite arbatos, turinčios kancerogeninių dažiklių. Galima gerti tik natūralią kinietišką arba japonišką arbatą.

10. Beveik visi naminių gyvulių maisto produktai — sviestas, sūris, pienas, viščiukai, kiauliena, jautiena ir t. t.— parduodami apdoroti cheminiais preparatais, o dauguma laukinių gyvūnų, paukščių to išvengia.

GERI PRODUKTAI

Visi grūdai — ryžiai, grikiai, kviečiai, kukurūzai, miežiai, soros — puikūs. Juos valgyti galima žalius arba virtus, su vandeniu ar be jo, pakepintus, iškeptus orkaitėje arba jų kremą. Valgykite kiek širdis geidžia, tik svarbu gerai sukramtyti.

Galite valgyti visas daržoves sezono metu, pavyzdžiui, morkas, svogūnus, moliūgus, ridikėlius, kopūstus, žiedinius kopūstus, pipirnes. Iš laukinių augalų tinka kiaulpienė, šalpusnis, varnalėša, trikertė žvaginė ir 1.1.

GERAI KRAMTYTI

Kiekvieną kąsnį būtina sukramtyti mažiausiai 50 kartų, o jei norite kuo greičiau įvaldyti makrobiotikos metodą — 100 arba 150 kartų. „Reikia kramtyti savo gėrimą ir gerti valgį",— sakė Gandis.

Pats skaniausias maistas darosi dar skanesnis, kuo geriau jį sukramtai. Išbandykite tai su bifšteksu: labai greitai pastebėsite, kad jis neskanus, nes tik iš tikrųjų geras ir būtinas maistas kramtomas gerėja. Taigi, jei įprasite gerai kramtyti, iki gyvenimo pabaigos be šito negalėsite gyventi.

MAŽIAU SKYSČIŲ

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos