Temos
Makrobiotinė virtuvė, arba dešimt dietų


Yra 10 mitybos dietų, jos padės pasiekti geros sveikatos, sureguliuodamos In—Jan pusiausvyrą. Suprasdami teoriją visada galėsite pasirinkti kurią nors dietą iš nurodytų lentelėje. Pasirinktos dietos reikės skrupulingai laikytis.

Galite pradėti taip: pakeiskite mėsą vaisiais ir salotomis, taip tapsite vegetaru.

Jei savijauta nepagerėjo, išbandykite viena iš septynių dietų.

Pati aukščiausia dieta — Nr. 7 — lengviausia, o pati žemiausia — sunkiausia. Laikykitės paprasčiausios dietos 10 dienų, nenusižengdami šioms taisyklėms:

1. Nevalgykite ir negerkite pramoniniu būdu paruošto maisto, pavyzdžiui, cukraus, konservuotų gėrimų, maisto su valgomaisiais dažais, neapvaisintų kiaušinių, konservų.

2. Gaminkite savo maistą pagal makrobiotikos principus, t. y. tik su aliejumi arba su vandeniu. Sūdykite nerafinuota ir nesodrinta jūros druska. Virti geriausia terakotiniuose arba ugniai atsparaus stiklo induose.

3. Kai jūsų fizinė ir dvasinė būklė pagerės ir pradėsite geriau suprasti In—Jan principus, išbandykite žemiau lentelėje pateiktas dietas, tik atsargiai. Aukštesnės dietos negu Nr. 3 galėsite laikytis kiek panorėsite be jokio pavojaus, bet jei jums nepasidarys geriau (reikia kartkartėmis pasitikrinti savo būseną pagal anksčiau pateiktas 7 taisykles), tai vienai kitai savaitei arba dar ilgesniam laikui grįžkite prie 7 dietos.

4. Nevalgykite vaisių ir daržovių, užaugintų su trąšomis arba gavusių insekticidų.

5. Nevalgykite iš toli atvežtų maisto produktų (suprantama, gali būti išimčių).

6. Nevalgykite jokių daržovių ne sezono metu.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos