Temos
Kraujažolė — naudinga vaistažolė moterims


Kokia iš tikrųjų buvo istorija su graikų pusdieviu Achilu — dabar niekas tiksliai negali pasakyti. Šiaip ar taip, bet Achillea millefolium — botaninis kraujažolės pavadinimas, turbūt liko nuo Achilo vardo. Pasak legendos, Achilas užgydydavo kraujuojančias savo kareivių žaizdas "tūkstantlapė" (lotyniškai — millefolium) vaistažolė. Štai jau ir paminėta pirmoji jos pritaikymo sritis: kraujažolė, vienas dažniausiai sutinkamų laukinių augalų, turi kraujavimą stabdančių medžiagų. Stipriau ar silpniau kraujuojančios žaizdos, kraujavimas iš nosies ar gausus kraujoplūdis mėnesinių metu — visais šiais atvejais jums į pagalbą ateis kraujažolės preparatai.

Ištvermingą bei nereiklią žolę jūs rasite pakelėse ir laukuose, sausose pievose ir miško properšose. Smulkūs žiedeliai susitelkę šalia vienas kito mažytėse kraitelėse. Jie panašūs j baltas, kartais rožines gėlių puokšteles. Stiebas apaugęs gausiais, į paukščio plunksnas panašiais lapais.

Imkite ir pauostykite kraujažolę! Ji skleidžia jai būdingą stiprų aromatą, kuris taps dar stipresnis, jei kraujažolės lapelį patrinsite tarp pirštų. Tačiau čia mes turime jus perspėti. Odoje, veikiamoje kraujažolės sulčių ir saulės spindulių, gali įvykti, nors ir labai retai, alerginė reakcija. Jautriems žmonėms atsiranda niežtintys išbėrimai, kuriuos dermatologai vadina "žoliniu dermatitu". Bet, kaip jau sakėme, tai atsitinka labai retai.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos