Temos
Kraujažolė — naudinga vaistažolė moterims

Puslapis: 2

Jei jūs vieną ar du mažus žiedelius ištrauksite iš skėčio ir smalsumo vedami pakramtysite, tai iš karto suprasite, kad kraujažolė turi gydomųjų galių. Visų šios vaistažolės dalių, o ypač žiedų skonis yra kartus. Farmakologijoje kraujažolė priskiriama taip vadinamai "Amarai", t. y. kartiesiems vaistams. Šios medžiagos skatina skrandžio liaukų veiklą, padeda išsiskirti virškinimo sekretui ir mažina pilvo pūtimą. Daugelyje Austrijos vietų kraujažolė dar ir šiandieną vadinama "žole nuo pilvo skausmų". Jei jums kada nors iš tikrųjų dings apetitas, išsivirkite kraujažolės arbatos.

Vieną valgomą šaukštą džiovintų ir supjaustytų vaistažolių užplikinkite 1/4 litro verdančio vandens ir palikite užpiltą 5 minutėm, kad pritrauktų (tik ne ilgiau, nes kraujažolėje yra jautrių eterinių aliejų!). Perkoškite per sietelį ir pasaldinkite 1 arbatiniu šaukšteliu medaus; šią arbatą galite gerti 3 kartus per dieną.

Jeigu jūs ketinate pasidaryti kraujažolės atsargų savo vaistinėlėje, tai rinkite nesumedėjusias, 30 cm ilgio šakelių viršūnėles arba tik žiedus. Būtinai stebėkite, kad žiedai džiūdami neparuduotų (temperatūra neturi viršyti 35 laipsnių karščio!). Vaistažolės turi būti apsaugotos nuo drėgmės ir šviesos, todėl jas reikia laikyti sandariuose, tamsiuose induose.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos