Temos
Dirvinis asiūklis stiprina odą, plaukus ir nagus

Puslapis: 4

Pagalbine priemone šiuo atveju gali būti masažas, kurį jūs galite atlikti pati plaušine pirštine arba sausu šepečiu. Svarbu, kad masažo kryptis būtų širdies link, taigi nuo kojos kelio į viršų. Tuo skatinamas užsistovėjusio veninio kraujo nutekėjimas. Visa tai pagerina bendrą kraujo apytaką ir padeda geriau cirkuliuoti limfai.

Bet kuriuo atveju dirvinio asiūklio arbata pašalina skysčių perteklių organizme ir tuo pačiu išjudina skysčio sankaupų vietas arba edemas. Dažnai, pavyzdžiui, lūžus kaului ar susižeidus, ima kauptis limfa; tose vietose oda ištinsta ir tampa minkšta kaip tešla. Tokiais atvejais kojoms ar rankoms labai padeda vonelės su dirvinio asiūklio ekstraktu. Gatavi ekstraktai, kuriuos nusipirksite vaistinėje, yra ir nebrangūs, ir patogūs. Dirvinio asiūklio vonelėms labai tiks ekstraktas, kurį galite patys šitaip pasigaminti: imkite 50 gramų dirvinio asiūklio, supjaustykite mažais gabalėliais, užplikinkite karštu vandeniu ir palikite 1 valandai, kad pritrauktų. Po to perkoškite ir įpilkite į vandenį vonelėje. Jei norite pasidaryti vonelę be vandens, o vien tik iš ekstrakto, tam reikės dvigubai daugiau asiūklio.

Lūžinėjantys plaukai bei minkšti nagai — dirvinio asiūklio "veiklos sritis" — liudija apie mineralinės medžiagos — silicio — rūgščių trūkumą. Jai jau taip norime, tai galime drąsiai kalbėti apie "priemonę moterims", nes ypač moterims nagai ir plaukai nuolat kelia rūpesčių. Tokiais atvejais jūs turėtumėte įsigyti dirvinio asiūklio sulčių, pagamintų vaistinėje.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos