Temos
Kodėl kūdikiai verkia

Puslapis: 2

6. Berniukai kartais šlapindamiesi verkia dėl šlapimtakio susiaurėjimo. Šio fizinio trūkumo požymis yra į šoną einanti šlapimo srovė. Reikia parodyti kūdikį gydyto- jui, kad padarytų mažą operaciją. Vėliau, vaikui paaugus, tokia operacija bus sunkesnė ir skausmingesnė.

Mažos mergaitės verkia, jeigu būna išorinių lytinių organų dalių gleivinės uždegimas. Reikia plauti silpnu jodo tirpalu (1-2 lašai stiklinei vandens), gerai nušluostyti, bet jokiu būdu netrinti.

7. Esant smegenų uždegimui kūdikis iš pradžių garsiai šaukia, ligai plėtojantis, prasidėjus traukuliams vaikas ima verkti tyliau, pradeda klejoti, tyliai dejuoti. Nedelsiant reikia kreiptis j gydytoją, kūdikiui dėti prie galvos ledą; kambaryje turi būti ramu, tylu (žr. Traukuliai).

8. Vaikų verksmas kartais būna tik kaprizas. Jeigu jie būna įpratinti nuolat būti nešiojami, verkia ir šaukia tol, kol juos paima ant rankų. Apskritai tie žmogučiai verkia ir aikštijasi dėl kiekvienos smulkmenos, jeigu būna tikri, kad suaugusieji ims jų gailėti ir įkalbinėti. Šiuo atveju jie verkia, kaip sakoma, ne dėl "ko nors", o "kam nors". Tai reiškia, kad jeigu vaikutis mato tą asmenį, kuris jo pagailės, tai jis verks ir šauks, kol savo pasieks. O prie svetimų ir jam abejingų žmonių jis nė nemano verkti.

Iš to galima padaryti paprastą išvadą: negalima nuolaidžiauti vaikų kaprizams, nes jie nuo pat vystyklų yra kur kas gudresni, o svarbiausia - kur kas didesni kietaširdžiai, negu apie juos galvoja tėvai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos