Temos
Kodėl kūdikiai verkia


Kūdikis nieko negali pasakyti, todėl apie visus savo negalavimus, alkį ir kaprizus praneša verkdamas. Prityrusi motina lengvai atspėja verksmo priežastį, o neprityrusi, neteisingai išsiaiškinusi, kodėl jos kūdikis verkia, gali jam net pakenkti.

1. Iš alkio vaikai kartais verkia net lyg ir gerai maitinami. Šiuo atveju verksmas garsus, graudus, kūdikis nelinksmas, be to, jeigu dar pastebimas svorio mažėjimas, aišku, kad jam trūksta maisto: arba motina turi per maža pieno, arba, jeigu vaikas dirbtinai maitinamas, pienas nepakankamai geras ir maistingas.

2. Kartais pernelyg riebus pienas sukelia dieglius: šiuo atveju pilvukas išsipučia, kūdikis daužo kojelėmis patalą, garsiai ir ilgai verkia. Reikia pieną truputį praskiesti vandeniu, o nuo dieglių duoti arbatinį šaukštelį silpno ramunėlių arba krapų sėklų antpilo.

3. Vaikai verkia esant ausies uždegimui, jį dažnai sukelia peršalimas. Šiuo atveju kūdikis ima šaukti garsiau, jeigu patrauksime už ausies spenelio arba lengvai pa- spausime kaulą už ausies. Reikia įdėti į ausį šiltu aliejumi arba glicerino ir karbolio tirpalu suvilgytos vatos gumuliuką (tirpalas daromas taip: dešimt lašų glicerino ir vienas lašas karbolio). »

4. Kūdikiai verkia, muistosi lovutėje sušlapus vystyklams. Šiuo atveju verksmas ne garsus, o veikiau kaprizingas. Reikia kūdikį sutvarkyti.

5. Verkia, būna neramūs dėl parazitų - blusų, blakių, uodų. Patartina į lovelę po čiužiniu arba net po paklode padėti šviežių pelynų lapų ar šakelių - jie atbaido blusas ir uodus.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos