Temos
Kas gerai miega, tas ilgiau gyvena

Puslapis: 2

Kasdien po aštuonias valandas. Žmogui kasdien reikia miegoti mažiausiai septynias, geriau aštuonias, valandas. O kai kurie žmonės, kad tikrai gerai jaustųsi, turi išmiegoti ir devynias ar dešimt valandų. Tai visai normalu. Miegaliai išsaugo sveikesnius nervus ir gyvena ilgiau už mažai miegančius. Ilgalaikis žmogaus pajėgumas tiesiogiai priklauso nuo vidutinės jo miego trukmės. Kai kurie labai „svarbūs" organizatorių tipo žmonės paprastai mėgsta remtis istorijoje žinomomis išimtimis — Napoleonu ir kitais diktatoriais. Jie, sakoma, ilgus metus tenkinęsi maždaug keturiomis miego valandomis per parą ir, nesigilinant čia į politinę reikšmę, nuveikę didžius darbus. Kitaip tariant, kartais manoma, kad miego trukmė priklausanti vien nuo mūsų valios ir įpročių.

Netiesa! Napoleonas, kaip ir kiti tokie didieji žmonės, visas jėgas skyrė savo garbėtroškos kurstomų politinių tikslų įgyvendinimui. Apskritai imant, jie visi buvo tikrų tikriausi neurotikai, dažniausiai baisiai žiaurūs savo artimiesiems, draugams, o labiausiai savo priešams, nebuvo išsiugdę jokių normalių jausmų (išskyrus gailestį patiems sau), nemokėjo bendrauti, juos kankino nepasitikėjimas viskuo ir net liguista persekiojimo baimė. Jie buvo apsėsti beprotiškos didybės manijos. Kai kurių jų skrodimai po mirties, be to, parodė buvus sunkių, metų metais vis stiprėjančių nervų pažeidimų, smegenyse labai išplitusią sklerozę, galų gale sukėlusią dideles kraujosrūvas, aukštą kraujospūdį, o dėl aukšto kraujospūdžio padidėjo kairysis širdies skilvelis. Dauguma arterijų buvo visiškai sukietėjusios. Stačiai ne žmogus, o akmuo.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos