Temos
Kaip įveikti slogą


Jeigu norite savo negalavimus įveikti Kneipo vandens procedūromis, išties turite iš ko pasirinkti. Tačiau dažniausiai viena iš procedūrų ypač tinka tam tikrai konkrečiai ligai įveikti. Pavyzdžiui, sloga, kurią šaltu metų laiku lengva "pasigauti", nesunkiai įveikiama garų vonia. (Kaip paruošti, greitai sužinosite.)

Ieškoti vaistų nuo slogos — tai nesąmonė. Juk sloga yra ne kas kita, kaip natūrali organizmo gynyba nuo patekusių į jį slogos virusų. Tada iš nosies teka sekrecija, jūs čiaudite: organizmas tiesiog išmeta ligos sukėlėjus. Taigi verčiau paieškoti priemonių, kurios paremtų natūralias gynybines organizmo reakcijas arba sušvelnintų nepageidaujamų slogos "palydovų" poveikį.

Jei pajutote, kad nosyje nemaloniai krebžda, tuojau imkitės Kneipo metodų ir neleiskite slogai įsisiautėti. Tučtuojau paruoškite šiltėjančią vonią! Prileiskite pusę vonios 3334° C vandens. Tik būtinai pamatuokite temperatūrą termometru. Atsigulus į vonią vanduo turi siekti jūsų bambą. Be abejo, vonios kambaryje privalo būti šilta, kad jums nebūtų šalta. Taigi lipkite į vonią, atsisėskite ir atsukite maža srove karštą vandenį. Geriausia, jei vandens temperatūra per minutę pakyla vienu laipsniu — ir taip iki 39-40° C ar net daugiau (žr. 19 skyrių).

Tokioje šiltėjančioje vonioje būkite ne ilgiau kaip 1215 minučių. Sėdint vonioje tiktų išgerti puodelį karštos šeivamedžio uogų arbatos. Netrukus turėtumėte pajusti, kaip kakta išrasoja. Tada mikliai šokite iš vonios, apsišluostykite ir pusvalandžiui į lovą prakaituoti!

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos