Temos
Kaip įveikti slogą

Puslapis: 2

Bet jei jau esat pasigavę slogą, patarčiau paruošti ramunėlių arba jų ekstrakto garų vonelę. Paimkite saują džiovintų ramunėlių (arba ramunėlių ekstrakto) kiekį, nurodytą ant etiketės, suberkite į platų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Užsigobę dideliu frotiniu rankšluosčiu kvėpuokite gydomaisiais garais. Matysite, kaip palengvės.

Visi gydomieji augalai turi vadinamųjų eterinių aliejų, kurie skleidžia intensyvų kvapą. Eterinius aliejus sudaro įvairiausios substancijos: be kvapniųjų medžiagų esti raminančių, prakaitą varančių, gleives atpalaiduojančių.

Daugelio mūsų gydomųjų augalų eteriniai aliejai yra itin didelės koncentracijos. Pavyzdžiui, mėlynasis ramunėlių aliejus pasižymi nuostabiomis gydomosiomis savybėmis: jis veikia antibakteriškai, antialergiškai, raminančiai, stabdo uždegimą ir skatina žaizdų gijimą. Užpylus ramunėles verdančiu vandeniu, išsiskiria eteriniai aliejai ir jūs, pasilenkęs virš garuojančio dubens, įkvepiate gryną sveikatą.

Dar vienas patarimas: vaistažolėse esantys eteriniai aliejai ilgainiui išgaruoja. Tad džiovintų ramunėlių nereikėtų metų metais laikyti, nes jos praranda savo savybes.

Štai dar vienas Kneipo metodas, kaip atsikratyti, tikrąja šio žodžio prasme, slogos: intranazalinė hidroterapija. Šis lotyniškas terminas jūsų ausyse skamba šiurpiai, o paprastai tariant — jūs įtraukiate nosimi vandenį. Į saują prileidžiate vandens ir pirma kaire, o paskui dešine šnerve įtraukiate vandens. Aišku, ne tiek daug, kad vanduo nubėgtų į ryklę! Po to gerai išsišnypškite. Tai gali sukelti išganingąjį čiaudulį.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos