Temos
Galvos skausmą mažina šlaunų apipylimas vandeniu

Puslapis: 3

Kartais net garstyčių pleistras greitai nuima skausmą. Štai ką apie tai sako pastorius Kneipas: "Tai visai nekalta priemonė ir ji veikia kur kas stipriau negu vandens kompresas". Žodžiu "nekalta" garsusis vandens daktaras pabrėžia, kad garstyčių pleistras nesukelia nepageidaujamų šalutinių reiškinių. Juodųjų garstyčių sėklų galima nusipirkti vaistinėje. Garstyčių pleistras gaminamas taip: tris arbatiniai šaukšteliai garstyčių miltelių užpilami trupučiu vandens ir išmaišomi. Gauta tiršta košė tepama ant skepetaitės ir dedama žemiau sprando tarp menčių. Pleistras laikomas tik kelias minutes. Jo gydomasis poveikis išryškėja tuoj pat. Nuėmus pleistrą, toje vietoje lieka ryškiai raudona dėmė. Paaiškinimas: stipriai dirginantis garstyčių aliejus nutraukė kraujo perteklių iš galvos.

Galvos skausmas visada yra ženklas, kad kažkur organizme netvarka, o daugelis pacientų mano, jog skauda pačius smegenų nervus. Tačiau šie visiškai nejautrūs skausmui, netgi sunkios smegenų operacijos galėtų būti atliekamos be jokios narkozės. Skausmui jautrios smegenų plėvės, kurios dengia smegenų masę. Galvos ir sprando srityje išsidėsčiusios nervų galūnės žaibiškai perduoda atpalaidavimo signalus j smegenis. Taigi galvos skausmus galima įveikti ir pačiam atlikus masažą.

Tai daroma taip: patogiai atsisėskite prieš atvirą langą, alsuokite giliai. Pirštų galiukais apčiuopkite kaklo srities stuburo slankstelius ir braukite į abi puses menčių link. Šį veiksmą atlikite maždaug dešimt kartų—jūs būsite priblokšti greito palengvėjimo.

Štai dar keletas paprastų metodų, kuriuos lengvai galite

išmokti:

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos