Temos
Galvos savitaigos pratimas

Puslapis: 2

Kiekvienas žino, kad vien tik padedant vaizduotei, be jokių fizinių veiksmų, pavyzdžiui, galima sukelti orgazmą. Taip pat yra žinoma, kad tikslingas nusiteikimas ir susitelkimas turi lemiamą reikšmę harmoningam šeimos gyvenimui. O jei visa tai žinoma, tada visiems aišku, jog autogeninė treniruotė gali padėti, ypač šeštasis jos pratimas — galvos pratimas su savitaigos formule:

Kakta vėsoka! Kakta maloniai vėsi!

Žmogus išmoksta nepasiduoti bet kokiai situacijai ir atsikratyti baimės jausmo, kuris paprastai daugelį nuolatos lydi ir nuo kurio taip sunkiai sekasi išsivaduoti. Prieš išmokdami ryžtingai ir laisvai jaustis bet kokioje situacijoje, turime išsamiai susipažinti su galvos pratimu, išsiaiškinti jo esmę.

Penktuoju, t. y. saulės rezginio, pratimu mes daugmaž aiškiai pajautėme tą „sunkią masę, kuri yra žmogus".

Aš visiškai ramus! Apsunkęs! Šiltas! Mano širdis plaka ramiai! Kvėpuoju lengvai! Saulės rezginyje kaupiasi maloni šiluma!

Esi suglebęs, atsipalaidavęs, išmokęs atsiriboti nuo visko ir dabar susikaupi vien į tai, kad galėtum šaltai protauti, kad protas būtų blaivus, gerai jaustumeis bet kokioje situacijoje. Šias sąvokas akcentuojame autogeninės treniruotės šeštuoju pratimu, kai pagrindinis dėmesys koncentruojamas į galvą:

Kakta maloniai vėsi, vėsoka.

Šiuo pratimu galima nuraminti vegetacinio pobūdžio galvos skausmus. Tiktai šiuo atveju pirmiausia būtinai reikia išsiaiškinti skausmų priežastis.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos