Temos
Difterija

Puslapis: 2

Jeigu po ligos dėl susilpnėjusių akių raumenų atsiranda žvairumas, reikia akims daryti šiltas sūrias voneles - į stiklinę vandens dėti pilną arbatinį šaukštelį druskos. Tuo pačiu vandeniu rytą ir vakare patrinti akis. Bet jeigu ant akies yra spuogelis arba prasidėjo akių uždegimas, druskos vartoti negalima, reikia palaukti.

Ligos metu reikia daugiausia laikytis pieniškos dietos, valgyti įvairias sriubas, gerti kisielių; jėgoms pastiprinti galima ligoniui duoti vyno, geriausia portveino.

Jeigu teka iš ausies, reikia įkišti į ausį levandos aliejaus ir trupučio spirito mišiniu suvilgytą tamponą; taip pat naudingas tirpalas, pagamintas iš glicerino ir valyto karbolio tokia proporcija: viena dalis karbolio ir dešimt dalių glicerino. Tai labai maža porcija, užsakant vaistinėje reikia prašyti duoti 4-5 kartus daugiau, nes tai labai geras vaistas apskritai nuo ausų ligų.

Liaudiška priemonė nuo difterijos. Apdėti kaklą šviežių kopūstų lapais ir aprišti; lapus keisti, kai tik jie sušils. Šiuo atveju ligą veikia ne tik atšaldymas, bet ir paties kopūsto gydomosios savybės. Kaip parodė praktika, ši priemonė veiksmingesnė negu vandens kompresai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos