Temos
Dilgėlinė


Tai liga, pasireiškianti įvairaus dydžio raudonu išbėrimu, primenančiu sudilginimą. Kartais atsiranda ir pūslelių. Dilgėlinės priežastys gali būti nervinio pobūdžio - nervinis sukrėtimas, baimė, nemalonumai, kartais - diabetas, nefritas (inksto uždegimas), moterims pasitaiko dėl lytinių hormonų pusiausvyros sutrikimų. Be to, šią ligą gali sukelti alerginė reakcija - padidėjęs jautrumas maistui, vaistams, žiedadulkėms.

Tačiau kad ir kokios būtų dilgėlinės priežastys, pirmiausia reikia gerai išvalyti skrandį - išgerti didesnę negu įprasta vidurius laisvinančių vaistų porciją, po to kurį laiką valgyti tik augalinį maistą. O jeigu tai neįmanoma, tai bent vengti riebių patiekalų, kiaulienos, aštrių užkandžių ir alkoholinių gėrimų.

Jeigu išbėrimų daug, du kartus per dieną reikia maudytis šiltoje vonioje, į kurią įpilti svarą sodos, o paskui gerai ištrinti kūną mentolio, salicilinės rūgšties tirpalu. Jeigu jo nėra, galima trinti degtine, vandeniu su actu arba šviežių pomidorų sunka.

Gera liaudiška priemonė. Prausti kūną medienos šarmu. Reikia daryti taip: sudeginti malkas, susemti pelenus, užpilti vandeniu, užvirinti, palikti nusistoti, atsargiai nupilti vandenį, nukošti ir tuo šarmu praustis. (Daug kartų patikrinta)

Jeigu dilgėlinės priežastys nervinio pobūdžio, reikia nedrumsti ligoniui ramybės ir duoti kokių nors raminančių lašelių - valerijono, bromo ar kitų.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos