Temos
Vanduo turi tekėti

Puslapis: 2

Inkstai — kūno filtras. Inkstai dirba neįtikėtinai daug. Kasdien jie išfiltruoja 1500 litrų kraujo, ir iš jo išskiria ir pašalina iš organizmo apie 1,5 litro vandens su atlikusiu šlapalu, šlapimo rūgštimi, bakterijomis, nuodais, negyvomis ląstelių audinio dalelėmis, o susirgus — ir su baltymais, cukrumi, kraujo ląstelėmis, inkstų smėliu arba akmenimis.

Visą vandenį, kuris lieka praskiedus vadinamąsias nuolatines šlapimo medžiagas, inkstai grąžina organizmui. Taip sutaupoma nepaprastai daug energijos. Jeigu mes, protingi žmonės, dirbtume taip racionaliai, pasaulyje tikrai nebūtų energijos krizių ir naftos trūkumo.

Inkstų ligas gali sukelti infekcija, patekusi su krauju (pavyzdžiui, sergant angina), pro šlapimo takus, jie gali būti pažeidžiami įvykus nelaimingam atsitikimui (pavyzdžiui, juos suspaudus), sergant medžiagų apykaitos ligomis (pavyzdžiui, diabetu), arterioskleroze, podagra, apsinuodijus cheminėmis medžiagomis, alkoholiu, nuolat valgant labai aštrų ir sūrų maistą. Visas inkstų ligas, be jokios išimties, tučtuojau turi imti gydyti gydytojas. Sių ligų nepaisyti negalima.

Vanduo inkstams. Vandens procedūrų daryti savo nuožiūra, užuot kreipusis į gydytoją, negalima. Tačiau jos tikrai labai tinka inkstų ligų profilaktikai, padeda sveikti jau po gydytojo paskirtos terapijos arba kartu su ja.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos