Temos
Vanduo turi tekėti

Puslapis: 6

Vanduo stiprina odos biologines funkcijas, todėl oda jo turi gauti ir iš vidaus, ir iš išorės. Odą gausiai aprūpinsime vandeniu gerdami mineralinį vandenį, vaisių sultis, įvairias arbatas. Tai labai svarbu sveikiems, bet nepalyginamai svarbiau sergant infekcine liga, turint temperatūros, netekus apetito, užkietėjus viduriams ir viduriuojant. Savaime aišku, kad išimtiniais atvejais (ypač kai užsikemša tulžies pūslės latakai, liaujasi dirbę inkstai, juose atsiranda akmenų, sunegaluoja širdis), gydytojo nurodymu, gerti reikia mažiau.

Kasdien daryti vandens procedūras mūsų odai yra labai svarbu kiekviename amžiaus tarpsnyje ir esant bet kokiai sveikatos būklei. Rytą — viso kūno apsiprausimas šaltu vandeniu, po darbo — braidymas, vakare atsipalaidavimui — šalto vandens vonia kojoms arba rankoms: tai yra tiktai mažytė dalelė malonumų, kuriais kiekvienas turėtų džiaugtis savo sveikatos labui.

Vanduo — grožiui. Vanduo — ypač vonios ir apsiliejimai— yra puiki kosmetikos priemonė. Visi kūno apsiliejimai daro odą ir po ja esančius raumenis elastingus, skatina odos kraujotaką. Nėra jokios abejonės, kad net ir pagyvenę žmonės atitinkamais apsiliejimais šaltu vandeniu gali dar gana

neblogai sustiprinti savo jau suglebusius pilvo, kaklo ir krūtinės audinius arba bent jau neleisti jiems dar labiau geibti.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos