Temos
Vanduo turi tekėti

Puslapis: 7

S. Kneipo šalininkai labiau linkę pasinaudoti malonia pro žarną tekančia vandens srove, o ne aštrokomis dušo čiurkšlėmis. Jie tai daro ne dėl tuščio išsigalvojimo. Mat kai srovė smarki, visai kaip ir trinantis rankšluosčiu, odos juntamieji nervai refleksiškai blokuoja dalį likusios nervų sistemos ir įtempia raumenis. Tuo tarpu S. Kneipo rekomenduojama srovė netrukdo visam kūnui atsipalaiduoti ir palieka visas jo poras atviras.

Moterims kasdieninės higienos dalimi turėtų tapti ypač šlaunų apsiliejimai šaltu vandeniu (nuo gresiančio celiulito) ir kaklo, sprando, rankų ir krūtinės apsiliejimai, padedantys audinius išlaikyti standžius.

Po 40-ties metų tiek moterims, tiek vyrams ima apdribti akių vokai: senstant viršutiniai akių vokai vis i labiau svyra žemyn. Galima pasidaryti operaciją (tarp kitko, visai nesunkią ir visada puikiai padedančią). Tačiau jos tikrai nereikėtų, jeigu žmonės laiku imtų kasdien po kelias sekundes apsiliejinėti akių vokus, o kartais ir kaklą su sprandu drungno vandens srove (tik nestipria!) pro dušą. Vandens masažas atgaivina net ir jau sustingusius jautrius odos raumenis. Be to, stimuliuojama ir akių kraujotaka. Skaudamas, peršinčias akis per kelias dienas galima pagydyti taip pat ir akių voniomis.

Rytais labai patartina dušu masažuoti dantenas. Palaikykite 15 sekundžių drungną dušo vandens srovę tiesiai prie užčiauptos burnos. Taip jūs pamasažuosite dantenas net geriau už moderniausius elektrinius šepetėlius. Ir dirbtinius dantis turį žmonės labai ilgai išsaugos sveikas savo dantenas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos