Temos
Tikintiems nėra nieko neįmanomo

Puslapis: 3

Gyvenime kiekvienas žmogus turi viską sužinoti savo pastangomis. Tam nėra nei specialių mokyklų, nei universiteto; amžinoji mokykla — tai Visata. Nėra mokytojo, nes žmogus dieną ir naktį visko turi mokytis iš kitų, ypač iš stipraus ir klastingo priešo, nekovodamas žmogus darosi bailus, silpnas ir kvailas.

Siam didžiajam jūsų gyvenimo mokslui mano vadovo visiškai pakanka. Dar niekuomet nerašiau knygos, kuri atsakytų į tokią daugybę klausimų, nors japonų kalba parašiau daugiau kaip 30 knygų. Rytuose mokytojai pateikia klausimus ir neduoda į juos atsakymo: taip jie ugdo savo mokinių sugebėjimą mąstyti.

Didingoje laimės ir laisvės mokykloje vienintelis mokytojas — praktika, teorija — tai tik minties produktas.

JŪS TURITE BŪTI VISIŠKAI LAISVI

Jei žmogus būtų aukštesnio lygio už gyvūnus, tai turėtų mokėti prisižiūrėti geriau už juos. Žmogus, negalintis pats išsigydyti, susirasti savo laimę, laisvę ir teisingumą savo jėgomis, be pašalinių pagalbos, be priemonių, pagamintų gamyklose, sutvertas tam, kad jį eksploatuotų ir absorbuotų kiti, kad jis šertų kirminus ir mikrobus. Po mirties tokiam žmogui pragare blogiau nebus, nes jau jo gyvenimas yra pragaras.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos