Temos
Taisyklingas kvėpavimas saugo nuo ligų

Puslapis: 3

Kvėpuoti pilvu galima išmokti. Reikia tiktai du kartus per dieną po penkias minutes sąmoningai taip pakvėpuoti. Pasistenkite pajusti, kuo toks kvėpavimas yra geresnis. Jis labiau gaivina, geriau atpalaiduoja, skatina virškinimą ir neleidžia nusilpti pilvo raumenims.

Reikia kasdien pavargti. Kas iš tikrųjų rūpinasi savo geru kvėpavimu, tas turėtu kasdien bent 15 minučių taip fiziškai nuvargti, kad jam reikėtų pakvėpuoti pastebimai greičiau ir giliau. Siek tiek „uždusti" nekenkia nė vienam, net ir vyresniems žmonėms, kurie ima gaudyti orą ir nuo menkiausių fizinių pastangų. Visiems patartina kaip reikiant pažingsniuoti.

Kvėpuoti kliudo daugybė dalykų — per didelis svoris, judėjimo stoka, o dėl blogo oro kvėpavimas darosi vangus. Pablogėjus kvėpavimui daromės neatsparūs kvėpavimo takų ligoms. Tada peršąlame, imame kosėti, apsergame bronchitu, plaučių uždegimu, astma, tuberkulioze daug greičiau negu stipriai kvėpuodami. Dėl ligų, o pirmiausia dėl rūkymo (traukiant dūmus į plaučius), žūva arba pažeidžiamos plaučių pūslelės. Kai yra mažiau plaučių pūslelių, sugeriama mažiau deguonies ir išskiriama mažiau anglies dioksido. Žmogus darosi vis silpnesnis ir iš lėto, bet nepaliaujamai nuodija pats save.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos