Temos
Skrandžio, kepenų, žarnyno, pieno liaukų, stemplės vėžys


Juos gerai gydo dėmėtoji mauda (lot. Conium maculatum). Tai piktadarė, todėl reikia tinkamai su ja elgtis. Ji gali padaryti daug gero, gelbėdama nuo baisaus likimo,

tačiau lygiai taip pat greitai gali nuvesti į kapus.

Visa tai yra šios vaistažolės prigimtyje, o apsigaubusi ji nekenksmingumo skraiste, stengiasi įgyti daržo kultūroms būdingą pavidalą. Jos žiedai labai panašūs į petražolės žiedus, o lapai kaip morkos, tad iš šalies ji atrodo patraukli ir nekenksminga. Stiebas vamzdelio formos, jo apačia storesnė, viršus visiškai plonas. Vaikai mėgsta iš jo daryti dūdeles. Jis kartais gali pasiekti žmogaus ūgio aukštį. Sis augalas labai eteringas ir žiedynų rinkimo metu (jis žydi nuo pirmų iki paskutinių birželio dienų), prisikvėpavus maudos žiedų kvapo pritvinkusio oro, gali staigiai atsirasti labai dideli galvos skausmai. Maudos žiedų kvapas nemalonus, panašus į pelių lizdo kvapą. Renkant jos žiedynus, reikia atsistoti taip, kad vėjas neneštų kvapo į jus, kitaip gali būti nemalonumų. O vis dėlto tai geras augalas, nes žudo vėžį.

Bet kokiu nuodu reikia mokėti naudotis, tuomet net mirtį nešantis nuodas nebus kenksmingas.

Slopindama vėžinį auglį, mauda sulaiko vėžinę intoksikaciją, kuri, įsivogusi į organizmą, naikina jo atsparumą bei griauna kraujagyslių sistemą. Be to, būdama stiprus nuodas, mauda dirgina ląstelę, skatindama organizmą būti atspariam ir stiprinti imunitetą.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos