Temos
Skarlatina

Puslapis: 2

Jeigu paburksta tonzilės, pravartu taip padaryti: sudėti storą kompresą, įmerkti į karštą vandenį su actu, labai gerai išgręžti, apvynioti juo ligonio kaklą ir iš viršaus šiltai aprišti. Kompresą reikia keisti kas 15-20 minučių, kad neatšaltų.

Jei diegia ausyse, įdėti į ausį vatos, suvilgytos glicerino ir karbolio rūgšties mišiniu (proporcija - viena dalis karbolio rūgšties ir 10 dalių glicerino). Arba galima vatą suvilgyti šiitu alyvų ar kokiu nors kitu aliejumi. Galima taip pat pridėti kamparo aliejaus, bet šiuo atveju reikia būti labai atsargiems, nes po to lengva ausis peršaldyti. Jei iš ausies pasirodo pūlių (tai dažnai pasitaiko), reikia atsargiai įšvirkšti silpno ramunėlių tirpalo arba boro rūgšties (1 arbatinis šaukštelis stiklinei šilto vandens).

Jeigu skauda keliai (tai irgi dažnai pasitaiko sergant skarlatina), reikia juos patrinti drignių aliejumi ir šiltai apvynioti.

Oras ligonio kambaryje turi būti ne tik švarus, bet ir drėgnas.

Esant normaliai ligos eigai jau po kokių devynių dienų ligonis niekuo nesiskundžia. Antros savaitės pabaigoje oda ima šerpetoti. Tuo metu ligoniui reikia daryti vonias 3-4 kartus per savaitę, į vonią įpilti sėlenų nuoviro.

Neretai prie skarlatinos dar prisideda difterija; tada temperatūra staiga pakyla iki 40 laipsnių ir daugiau, difterijai būdingos apnašos atsiranda ne tik gerklėje, bet pereina ir į nosį, iš jos ima tekėti nemaloniai kvepiančios išskyros. Šiuo atveju reikia skubiai kreiptis į gydytoją.

Apskritai po skarlatinos gali būti įvairių komplikacijų ir sunkių padarinių, bet ne visada.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos