Temos
Širdies gydymas

Puslapis: 11

Organinės širdies ydos. Sergant organinėmis širdies ligomis, vožtuvų nepakankamumu, stenokardija, širdies uždegimais, širdies formos pakitimais gydytis savarankiškai ir nepasitarus su gydytoju — negalima! Nedera čia ir pačiam liautis vartojus gydytojo paskirtus vaistus ar „pakeisti" juos vandens procedūromis. Tačiau su patyrusio gydytojo žinia ir jo priežiūroje atliekamos vandens procedūros gali būti labai naudingos. Daugelis gydytojų pritaria, kai pacientai pageidauja gydytis vandeniu. Šiais atvejais tinka: rytą apsiplovimas šaltu vandeniu, vakare — kontrastinė vonia kojoms, o jeigu kartu dar yra ir per didelis kraujospūdis, tai ir šalto vandens kompresai kojoms. Be to, kas antrą dieną reikia daryti šalto vandens vonias rankoms ir po jų pamojuoti rankomis, o kartą per savaitę — šalto vandens vonią iki juosmens. Kai bendra savijauta yra gera, paskui dar galima du kartus per savaitę šaltu vandeniu apsilieti kelius, vėliau — net ir šlaunis.

Širdies ligų gydymas. Gydymasis namuose ir nuolatinės vandens procedūros iš tikrųjų gali daryti stebuklus. Tačiau, kai žmogus tikrai serga širdies liga, net nesvarbu kokia, jam jau nederėtų tenkintis savamoksliškomis vandens procedūromis. Jis turėtų pasistengti gauti kelialapį gydymuisi kuriame nors kurorte.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos