Temos
Širdies gydymas

Puslapis: 10

Savaime suprantama, kad žmogus, pirmą kartą pajutęs tokius negalavimus, nedelsdamas turi išsikviesti gydytoją! Juk panašūs esti ir širdies infarkto arba stenokardijos simptomai, o šiedu priepuoliai gali (laimė, nebūtinai) jau net iš pirmo karto baigtis mirtimi.

Tačiau kai gydytojas nustato, jog tai yra ne kas kita, o tiktai labai dažnai pasitaikantis skrandžio-širdies kompleksas, dar kitaip vadinamas gastrokordialiniu simptomų kompleksu, arba — pagal jų atradėją — Riomheldo simptomų kompleksu, o paprastai — pilvo pūtimu, vanduo gali tiesiog padaryti stebuklus.

Tokiu atveju patariama maždaug šešias savaites daryti tokias vandens procedūras: kas antrą dieną iš ryto dėti šalto vandens kompresus ant liemens. Dėl to tenka keltis kokią valandą anksčiau, bet tikrai verta. Be to, kiekvieną vakarą reikia užsidėti karštą liemens kompresą su karštais kopūstų lapais. Kopūstų kompresą galima laikyti nuo valandos iki dviejų. Po to apsišluostoma šaltu drėgnu rankšluosčiu ir apsivelkama švariais marškiniais.

Poveikis bus stipresnis, jeigu kas savaitę susirengsite po dvi sėdimais šalto vandens vonias. Pacientas turi vietoj savo įprastų gėrimų gerti mineralinį vandenį, o vakare — drungną pankolio arba ramunėlių arbatą, pasaldintą medumi. Galima plikyti ir šių arbatų mišinį. Dar reikia saikingiau valgyti ir gerti, nes per didelis svoris kenkia.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos