Temos
|
Septynios puikios žiniuonių priemonės nuo džiovos
A. Du trečdalius puodo užpildyti avižomis ar miežiais, likusį trečdalį -pienu, nepripilti tik per du pirštus nuo viršutinės puodo dalies. Pienas turi būti šviežias, nepasterizuotas. Įpilti į puodą maždaug piršto storio lydytų taukų sluoksnį, uždengti dangčiu ir kaitinti orkaitėje. Gerti tą skystą mišinį po 1 taurelę 3 kartus per dieną. B. Paimti šalpusnio stiebų ir lapų bei paprastos trūkažolės šaknų. Šias žoles užvirinti ir gerti kaip arbatą 3 kartus per dieną po mažą stiklinaitę. Per 9 savaites plaučiai visiškai surandės ir išsivalys nuo pūlių. Šia priemone sėkmingai gydosi Kaukazo kalnų gyventojai. C. Į butelį vyno įdėti 4 alijošiaus stiebus ir laikyti 4 dienas. Gerti 3 kartus per dieną po 1 taurelę. D. Į 0,5 1 gryno spirito įdėti 4 alijošiaus stiebus ir laikyti 4 dienas. Gerti 3 kartus per dieną po 40 lašų. E. Įpilti į puodą 100 g vandens, 300 g medaus ir įdėti susmulkintą alijošiaus lapą. Virti 2 valandas ant labai silpnos ugnies. Gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. F. Paimti 400 g cukraus sirupo (geltonos spalvos), 200 g 44 cm ilgio gabalėliais išilgai supjaustytų alijošiaus lapų, grūstuvėje susmulkintos kanifolijos. Visus ingredientus sudėti į molinį puodą, uždengti dangčiu iš pūslės ir per naktį laikyti orkaitėje ar duonos kepimo krosnyje. Po to šią tirštą kaip medus masę perkošti per sietelį. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną, valandą prieš valgį. Vaistų pakaks 1 mėnesiui. Po 1 savaitės pertraukos gydymo kursą galima pakartoti. G. Žiniuoniai sergantiems tuberkulioze dažnai patardavo sočiai maitintis -vartoti daug taukų, pieno, kiaušinių, lašinių. Kad ligonis pasveiktų, būtinos šios sąlygos: 1) sotus maistas, ramybė ir poilsis; 2) Grynas oras dieną ir naktį; 3) Dvasinė ramybė. Valgyti rekomenduojama kas 2 - 3 valandas. Daugiau straipsnių apie sveikatą Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais
tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.
|