Temos
Senovinė priemonė nuo džiovos


Kai Rusijoje prasideda pavasaris ar ateina ruduo ir džiova kerta gausią pjūtį, daugelis kenčiančiųjų nuo šios ligos kaip skęstantysis už šiaudelio griebiasi priemonės, vadinamos kalcio trauktine arba kalciu- mitu.

Mat labai dažnai džiova sergančiojo organizmui trūksta kalcio. Intraveninės kalcio injekcijos yra gana skausmingos. Be to, organizmas geriau įsisavina kalcį, gaunamą su maistu.

Kalciumitas paruošiamas taip: 6 šviežius kiaušinius su lukštais sudėti į stiklainį (kiaušiniai būtinai turi būti baltais, o ne geltonais lukštais). Išspausti 10 citrinų ir jų sultis užpilti ant kiaušinių. Stiklainį pastatyti vėsioje, sausoje ir tamsioje, bet nešaltoje vietoje, uždengti marle ir apvynioti tamsiu popieriumi. Laikyti kol ištirps kiaušinių lukštai. Paprastai tai trunka 5-8 dienas. 300 g medaus šildyti, kol suskystės, po to atšaldyti ir supilti į mišinį.

Po to įpilti 3/4 stiklinės konjako.

Perpilti į tamsų (būtinai) butelį ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje, kadangi šviesa tirpina kalcį.

Gerti 3 kartus per dieną po 1 desertinį šaukštą, tuoj pat po valgio.

Pastaba. Sergantiems plaučių ligomis patariama valgyti kiek galima daugiau vaisių, riebalų, grietinėlės, kondensuoto pieno su kakava ar arbata.

Kartais visiškai sveiko ir netgi nelinkusio į džiovą žmogaus kūną išberia daugybė smulkių spuogelių, kuriuos baisiai niežti. Spuogelių atsiradimas - charakteringas kalcio stokos organizme požymis. Kalciumitas išgydo tai per 2 dienas.

Dozė tokia pati, kaip ir gydant džiovą. Po 2 - 3 savaičių nuo pagaminimo kalciumitas pradeda gesyti. Tad likutį reikia išmesti ir paruošti naują trauktinę.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos