Temos
Saulės rezginio pratimas


Saulės rezginys — kas tai yra?- Tai yra vegetacinės nervų sistemos dalis, kuri dėl savo vidinio nervų skaidulų susipynimo vadinasi ,,plexus solaris" — saulės rezginys. Jis veikia visus pilvo ertmėje esančius organus: skrandį, žarnyną, kepenis su tulžies pūsle, vidaus sekrecijos liaukas, taigi, ir kasą, lytines liaukas, žodžiu, visus organus ir organų sistemas, kurios yra žemiau diafragmos. Padėkime ranką ant viršutinės pilvo dalies tarp krūtinkaulio ir bambutės: tai ir bus toji „sritis".

„Mano saulės rezginyje kaupiasi maloni šiluma."- Šiuo autogeninės treniruotės penktuoju pratimu galima sureguliuoti daugelio organų veiklos pusiausvyrą. Čia labai padeda, pavyzdžiui, tokie įvaizdžiai: tarytum sėdi šiltoje vonioje, esi užsidėjęs šiltą kompresą ant kūno arba saulė šildo tavo kūną. Labai greitai pajuntame, kaip visą kūną apima jauki šiluma.

Šis pratimas iš pirmo žvilgsnio atrodo sunkokas, bet jį daryti išmokstama greitai, kai tik jam pasį- duodama. Tik reikia nepamiršti, kad poveikis organams, t. y. persijungimas, yra labai didelis, todėl būtina žinoti, kokia yra sveikatos būklė. Pratimą „Saulės rezginyje kaupiasi maloni šiluma" darantis ligonis pagyvina kraujo apytaką pilvo ertmėje, o įtvirtinęs atitinkamai sudarytas tikslingas savitaigos formules, pagerina ir atskirų organų kraujo apytaką. Jis yra šiltas, suglebęs, atsipalaidavęs, jo kraujo apytaka gera — šią būseną žmogus susikuria koncentruota savitaiga.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos