Temos
Saulės rezginio pratimas

Puslapis: 10

Aš pažinojau pacientę, kuri dėl „neaiškaus pobūdžio skausmų kepenyse" lankėsi pas daugelį gydytojų, gulėjo ligoninėse. Niekada nebuvo rasta jokių kokios nors ligos požymių. Jos kepenyse niekam nepavyko pastebėti nė menkiausio sutrikimo, kol, praėjus šešeriems metams nuo negalavimų pradžios, buvo nustatyta sunki kepenų liga. Toji moteris per vienerius metus, o tai labai svarbu žinoti, automobilio avarijoje neteko trijų artimų žmonių — vyro ir dviejų vaikų. Ji niekaip „negalėjo su tuo susitaikyti". „Štai tada, praslinkus maždaug pusei metų po nelaimės, ir prasidėjo visi tie skausmai kepenyse", — aiškino ji visiems gydytojams. Dabar mums jau aišku, kad psichosomatikos požiūriu čia buvo kur kas reikšmingesnis dalykas, negu iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti.

Ši pacientė žinojo, kad jos giminėje „silpnos kepenys",—jos motina mirė nuo kepenų ligos. Todėl ji, visai suprantama, negalėjo atsikratyti baimės jausmo. Čia, reikia manyti, susidėjo keli neigiami veiksniai.

Yra žinoma, kad diabetikus teigiamai veikia jau vien pats bendras autogeninės treniruotės nusiteikimas rimčiai. Tie, kurie jau seniau užsiiminėja autogenine treniruote, gali paveikti blužnį ir tam tikromis aplinkybėmis net sumažinti cukraus kiekį kraujyje.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos