Temos
Rykštenė: puikus vaistas inkstams

Puslapis: 4

eterinis aliejus — turima galvoje skysta, stipriai kvepianti, laki medžiaga;

karčioji medžiaga — kartų skonį turinti sudėtinė dalis, kuri skatina virškinimo liaukų veiklą;

Flavonoidai — "flavonų" dariniai, kurie augaluose yra labai paplitę; farmakologiškai jie veikia įvairiausius organus, tokius kaip širdis, inkstai bei kraujagyslės;

saponinai — medžiaga, kuri panašiai kaip ir muilas (lotyniškai "sapo" — muilas) gali sumažinti vandens paviršiaus įtempimą. (Vadinasi, gali užtraukti žaizdas)

Natūrali veikliųjų medžiagų įvairovė ir sąlygoja vaistinių augalų galimybes gydyti ne vieną, o iškart daugelį ligų. Gydydamiesi rykštene vasaros viduryje jūs galite — lygiai taip pat kaip kad pavasarį dilgėle ar kiaulpiene — labai pagerinti savo medžiagų apykaitą. Rykštenės arbatą reikėtų gerti ne mažiau kaip tris savaites — vieną puodelį rytą, nieko nevalgius, o antrą — vakare prieš einant miegoti.

Botaninis rykštenės pavadinimas solidago virgaurea pasako apie šią vaistažolę dar daugiau. "Virgaurea" galima išversti "auksinė rykštė", o "Solidago" — "padaryti atsparų žaizdoms". Anksčiau šviežia vaistažolė būdavo dedama ant sunkiai gyjančių žaizdų, o rykštenės kompresais būdavo gydomi kojų venų uždegimai. Viena Pietų Amerikoje augančia rykštenės rūšimi (solidago canadensis) indėnai dar ir šiandien gydo barškuolės įkandimo vietas. Bet dabar, atsiradus moderniems vaistams, atsirado ir geresnių žaizdų gydymo priemonės, todėl žaizdų terapijoje rykštenės paslaugų daug kur atsisakoma.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos