Temos
Psichosomatinės ligos - sielos ir kūno negalia

Puslapis: 2

Šiuo metu priskaičiuojama dešimt ligų, kurios, būdamos svarbiausios priešlaikinės mirties kaltininkės, tiesiogiai susišaukia su Tibeto požiūriu į pagrindinių žmogaus ligų skaičių. Tai širdies ligos, insultas, aterosklerozė, bronchinė astma, cukrinis diabetas, vėžys, kepenų cirozė, nefritai ir nefrozės, gripas ir pneumonija, nelaimingi atsitikimai. Širdies sistemos ligos stenokardija, miokardo infarktas, išeminė liga; insultas tai ir hipertoninė liga, širdies ir kraujagyslių reguliacijos pažeidimai; aterosklerozė lai ir medžiagų apykaitos, iš dalies riebalų apykaitos pažeidimai; bronchinė astma blužnies sistemos, kasos pažeidimai; nefritas ir nefrozė susilpnėjusios inkstų sistemos padariniai;

galiausiai vėžys piktybinė imunodepresijos raiška. Visa tai daugiau ar mažiau psichosomatinės ligos.

Trys ligos tarsi neturi nieko bendra su patologiniais išgyvenimais. Tačiau netgi kepenų cirozė dažnai atsiranda paniurėliams, linkusiems j alkoholį, nesilaikantiems tinkamos dietos ir teisingos gyvensenos. Gripas ir pneumonija pakerta nusilpusius. Virusai ir mikrobai tik įvykdo nuosprendį, kurį paniuręs, dėl neprotingos gyvensenos nusilpęs žmogus, negebantis spręsti savo problemų, pats sau paruošė. Netgi nelaimingų atsitikimų daugiausia patiria paniurėliai. Vieni jų lekia automobiliu, išlošdami sekundes, bet prarasdami gyvybę; kiti eina per gatvę pernelyg susimąstę; treti depresiškai, nesąmoningai trokšta mirti, ir nelaimingas atsitikimas jiems dėsningas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos