Temos
Nebivolol Torrent
Vaistinis preparatas: Nebivolol Torrent
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Nebivolol Torrent 5 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 5 mg nebivololio (atitinka 5,45 mg nebivololio hidrochlorido).

Pagalbinė medžiaga: vienoje tabletėje yra 143,48 mg laktozės monohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

Baltos arba beveik baltos, apvalios, abipus išgaubtos, nuožulniais kraštais nedengtos tabletės, su kryžmine laužimo vagele vienoje pusėje ir lygios kitoje pusėje.

Tabletę galima padalyti į keturias lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pirminės hipertenzijos gydymas.

Papildomas lengvo ar vidutinio sunkumo lėtinio, stabilaus širdies nepakankamumo gydymas senyviems pacientams (? 70 metų), gydomiems įprastinėmis gydymo priemonėmis.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartojimo metodas:

Tabletę reikia nuryti užgeriant pakankamu kiekiu skysčio (pvz., stikline vandens) valgio metu arba nevalgius.

Hipertenzija

Suaugę pacientai

Paros dozė yra viena tabletė (5 mg). Ją geriausia gerti tokiu pačiu paros laiku. Tabletes galima gerti valgio metu arba nevalgius.

Kraujospūdį mažinantis poveikis tampa akivaizdus po 1–2 savaičių gydymo. Kartais optimalus poveikis pasireiškia tik po 4 savaičių.

Kombinuotas gydymas su kitais antihipertenziniais preparatais

Galima gydyti vien beta adrenoblokatoriais arba jais kartu su kitais antihipertenziniais preparatais. Iki šiol papildomas antihipertenzinis poveikis buvo pastebėtas tik tada, kai Nebivolol Torrent 5 mg buvo vartojama kartu su hidrochlorotiazido 12,5–25 mg doze.

Pacientai, sergantys inkstų funkcijos nepakankamumu

Pacientams, sergantiems inkstų nepakankamumu, rekomenduojama pradinė paros dozė yra 2,5 mg. Jei reikia, paros dozę galima didinti iki 5 mg.

Pacientai, sergantys kepenų funkcijos nepakankamumu

Duomenų apie pacientų, kuriems yra kepenų funkcijos nepakankamumas ar sutrikimas, yra nedaug. Todėl Nebivolol Torrent 5 mg tablečių šiems pacientams vartoti negalima.

Pagyvenę pacientai

Vyresniems kaip 65 metų pacientams rekomenduojama pradinė paros dozė yra 2,5 mg. Jei reikia, paros dozę galima didinti iki 5 mg. Tačiau dėl ribotos gydymo patirties vyresniems kaip 75 metų pacientams šio vaistinio preparato reikia skirti atsargiai ir gydymo metu juos atidžiai stebėti.

Vaikai ir paaugliai

Nebivolol Torrent 5 mg nerekomenduojama vartoti vaikams ir jaunesniems kaip 18 metų paaugliams, nes duomenų apie saugumą ir veiksmingumą nepakanka.

Lėtinis širdies nepakankamumas (LŠN)

Stabilaus lėtinio širdies nepakankamumo gydymą reikia pradėti laipsniškai didinant dozę, kol bus pasiekta geriausia individuali palaikomoji dozė.

Pacientų lėtinis širdies nepakankamumas turi būti stabilus be ūmių nepakankamumo epizodų per paskutines šešias savaites. Rekomenduojama, kad gydantis gydytojas turėtų lėtinio širdies nepakankamumo gydymo patirties.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos