Temos
Nebiten
Vaistinis preparatas: Nebiten
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Nebiten 5 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 5 mg nebivololio, atitinkančio 5,45 mg nebivololio hidrochlorido.

Pagalbinė medžiaga: vienoje tabletėje yra 143,48 mg laktozės minohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

Baltos arba balkšvos, apvalios, abipusiai išgaubtos, nedengtos tabletės, kurių vienoje pusėje yra kryžminė laužimo vagelė, kita pusė yra lygi.

Tabletę galima padalyti į keturias lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pirminės arterinės hipertenzijos gydymas.

Papildomas lėtinio širdies nepakankamumo gydymas senyviems 70 metų ir vyresniems pacientams, gydomiems įprastinėmis gydymo priemonėmis.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartojimo būdas

Tabletę reikia nuryti užsigeriant pakankamu skysčio kiekiu (pvz., stikline vandens) valgant arba tarp valgymų.

Hipertenzija

Suaugusieji

Paprastai dozė yra viena tabletė (5 mg) kartą per parą, pageidautina tuo pačiu paros metu. Vaisto galima vartoti valgant.

Arterinis kraujospūdis pradeda mažėti po 1-2 gydymo savaičių. Kartais optimalus gydymo efektas pasiekiamas tik po 4 savaičių.

Derinimas su kitais antihipertenziniais vaistais

Beta adrenoblokatorius galima vartoti vienus arba derinti su kitais antihipertenziniais vaistais. Dabartiniais duomenimis, antihipertenzinis vaisto poveikis sustiprėja tik tuomet, kai Nebiten 5 mg vartojamas kartu su 12,5-25 mg hidrochlorotiazido doze.

Pacientams, kuriems nustatytas inkstų nepakankamumas

Esant inkstų nepakankamumui, rekomenduojama pradinė dozė yra 2,5 mg per parą. Jei reikia, paros dozę galima padidinti iki 5 mg.

Pacientams, kuriems nustatytas kepenų nepakankamumas

Duomenų apie poveikį pacientams, kuriems yra kepenų nepakankamumas arba sutrikusi kepenų veikla, yra nedaug. Todėl šiems pacientams Nebiten 5 mg vartoti negalima.

Senyvi pacientai

Vyresniems kaip 65 metų pacientams rekomenduojama pradinė dozė yra 2,5 mg per parą. Jei reikia, paros dozę galima didinti iki 5 mg. Duomenų apie vyresnių kaip 75 metų pacientų gydymą šiuo vaistu yra nedaug, todėl juos reikia atsargiai gydyti ir atidžiai stebėti.

Vaikai ir paaugliai

Nebiten 5 mg vaikams ir jaunesniems nei 18 metų paaugliams vartoti nerekomenduojama, nes nėra arba nepakanka duomenų apie vartojimo saugumą ir veiksmingumą.

Lėtinis širdies nepakankamumas

Esant stabiliam lėtiniam širdies nepakankamumui gydymą reikia pradėti didinant dozę palengva, kol pasiekiama optimali individuali palaikomoji dozė.

Paciento širdies nepakankamumas turi būti stabilus ir lėtinis, per paskutiniąsias 6 savaites neturi būti ūminio širdies nepakankamumo požymių. Patartina, kad pacientą prižiūrėtų lėtinio širdies nepakankamumo gydymo patyrimo turintis gydytojas.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos