Temos
METHOTREXATE-TEVA
Vaistinis preparatas: METHOTREXATE-TEVA
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

METHOTREXATE-TEVA 25 mg/ml injekcinis tirpalas

METHOTREXATE-TEVA 100 mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Veiklioji METHOTREXATE-TEVA medžiaga yra metotreksatas. Viename mililitre injekcinio tirpalo yra 25 mg arba 100 mg metotreksato.

Pagalbinė medžiaga: 1 ml METHOTREXATE-TEVA 25 mg/ml injekcinio tirpalo yra 6 mg natrio chlorido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas

Skaidrus, bespalvis skystis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ūminės limfoblastinės leukemijos gydymas.

Meninginės leukemijos gydymas ir profilaktika.

Ne Hodžkino tipo limfomos gydymas.

Grybiškosios granuliomos, krūties, galvos, kaklo, kiaušidžių, šlapimo pūslės, gimdos kaklelio, skrandžio, smulkialąstės ar nesmulkialąstės plaučių karcinomos gydymas.

Nemetastazavusios osteosarkomos gydymas pacientams, kurie buvo operuoti (šiuo atveju didelė metotreksato dozė vartojama kartu su kitais chemoterapiniais vaistais ir kalcio folinatu).

Chorionepiteliomos bei kitų trofoblastinių auglių gydymas.

Sunkios bei sunkiai kitokiais gydymo būdais gydomos psoriazės simptominis gydymas, bet tik tuo atveju, jei diagnozė buvo patvirtinta biopsija ir(ar) dermatologo.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Piktybinės ligos

Metotreksato galima leisti į raumenis, veną, arteriją ar intratekaliai.

Chorionepitelioma ir kitokios trofoblastinės ligos

Penkias dienas kasdien į raumenis leidžiama 15 – 30 mg metotreksato. Priklausomai nuo poreikio toks kursas kartojamas 3 – 5 kartus su savaitės ar ilgesnėmis pertraukomis tol, kol visi toksinio poveikio simptomai išnyksta.

Gydymo veiksmingumas paprastai vertinamas, nustačius chorioninio gonadotropino kiekį per 24 val. Po trečio ar ketvirto gydymo kurso jo kiekis turi sumažėti iki normalaus ar tapti mažesnis negu 50 TV per 24 valandas. Po to pažeidimai per 4 – 6 savaites paprastai visiškai išnyksta.

Chorioninio gonadotropino kiekiui sunormalėjus, paprastai rekomenduojami vienas ar du gydymo metotreksatu kursai. Prieš kiekvieną kursą pacientą reikia nuodugniai ištirti. Ciklinis gydymas metotreksatu kartu su kitokiais vaistais nuo vėžio taip pat galimas. Kadangi anksčiau gali atsirasti pūslinės išvisos chorionepitelioma, patariama profilaktiškai vartoti chemoterapinių vaistų. Ardomoji chorioadenoma laikoma invazyvine pūslinės išvisos forma. Pašalinus gimdą, ši liga gydoma tokiomis pačiomis metotreksato dozėmis kaip chorionepitelioma.

Leukemija

Metotreksatas, vartojamas kartu su kitais vaistais nuo vėžio, yra tinkamiausia ūminės limfinės leukemijos gydymo priemonė, nes užtikrina ilgalaikę jos remisiją. Pasireiškus remisijai ir pagerėjus bendrajai ligonio būklei, pradedamas palaikomasis gydymas: į raumenis per savaitę suleidžiama 30 mg/m2 kūno paviršiaus ploto metotreksato.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos