Temos
LAXASEN
Vaistinis preparatas: LAXASEN
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

LAXASEN, 50 mg minkštos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kapsulėje yra 50 mg 20( sauso kasijų lapų ekstrakto ( Sennae folium extractum sicc. 20(), kurio sudėtyje yra 10 mg hidroksiantraceno darinių (apskaičiuotų pagal senozido B kiekį).

3. VAISTO FORMA

Minkštos kapsulės.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Trumpalaikis vidurių užkietėjimo gydymas.Vidurių minkštinimas gydant hemorojų, išeinamosios angos įtrūkimus, po išeinamosios angos arba tiesiosios žarnos operacijų ir kitais atvejais.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Jeigu nepaskirta kitaip, vyresniems kaip 10 metų pacientams vakare reikia gerti 2-3 kapsules (priklausomai nuo negalavimo sunkumo) gausiai užsigeriant skysčiu (tik ne pienu!).

Tinkama dozė yra tokia, nuo kurios išmatų forma nepakinta, bet jos suminkštėja. Pagyvenusiems pacientams dozės koreguoti nereikia.

Nurodymas

Šių vidurių laisvinamųjų vaistų negalima vartoti ilgiau negu 1 – 2 savaites.

4.3 Kontraindikacijos

Sauso kasijų lapų ekstrakto kapsules vartoti draudžiama, jei yra žarnų nepraeinamumas, ūminis arba paūmėjęs lėtinis žarnų uždegimas, pvz., krono liga, opinis kolitas, aklosios žarnos uždegimas (apendicitas), dėl neaiškios priežasties atsiradęs pilvo skausmas, organizmas netekęs daug elektrolitų ir skysčių, pykinimas ar vėmimas.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientą būtina informuoti, kad ilgalaikis netinkamas vaisto vartojimas sutrikdo skysčių ir elektrolitų pusiausvyrą. Dėl to gali prireikti didinti vaisto dozę, gali sutrikti žarnyno veikla, pasireikšti visiška atonija, šlapime atsirasti baltymų ir kraujo. Gydytojas turi reguliariai stebėti elektrolitų kiekį serume, hematokrito rodmenis, sekti, ar neatsirado šlapimo pokyčių.

Nurodymas

Išmatų nelaikantiems suaugusiems pacientams, vartojantiems kasijų lapų preparatus, dažnesnis rinktuvo keitimas padeda išvengti ilgesnio išmatų kontakto su oda.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Jei vaistas vartojamas ilgai arba juo piktnaudžiaujama, dėl atsiradusio kalio trūkumo gali stiprėti širdį veikiančių glikozidų ir keistis antiaritminių vaistų poveikis. Jei kartu su medikamentu vartojami tiazidų grupės diuretikai, antinksčių žievės hormonai ar saldymedžio šaknies preparatai, tai gali padidėti kalio šalinimas iš organizmo.

Šaltekšnio žievės ir aštrialapės kasijos lapų preparatus draudžiama vartoti kartu.

Poveikis laboratorinių tyrimų rodmenims

Šlapimo spalvos pokyčiai dėl antranoidų skilimo poveikio gali tariamai didinti urobilinogeno ir estrogenų kiekio šlapime rodmenis.

Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėštumas

Kasijų lapų preparatų sukelto toksinio poveikio nėščiai moteriai ir vaisiui nepastebėta, tačiau dėl galimo genotoksinio antranoidų poveikio medikamento patariama nevartoti, ypač pirmuosius tris nėštumo mėnesius. Vidurius reguliuoti reikėtų maistu ir kitomis fiziologinėmis priemonėmis.

Žindymas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos