Temos
Ibuprom
Vaistinis preparatas: Ibuprom
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

IBUPROM 200 mg dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje dengtoje tabletėje yra 200 mg ibuprofeno.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Dengta tabletė

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ibuprofenas yra nesteroidinis vaistas nuo uždegimo, darantis skausmo malšinamąjį ir temperatūros mažinamąjį poveikį. Vaistas vartojamas malšinti nedidelio ir vidutinio stiprumo galvos, dantų, raumenų, nugaros, reumatiniam, gerklės skausmui, sėdmens neuralgijai, skausmui, sukeltam traumos, menstruacijų sutrikimo, ir mažinti karščiavimui.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusieji ir vaikai vyresni nei 12 metų. Suaugusiesiems ir vyresniems nei 12 metų vaikams vartoti po 1-2 tabletes kas 4 ar 6 valandas, jei reikia. Vaistą patariama užgerti pienu ar suvartoti valgant, kad nepageidaujamas poveikis virškinimo traktui būtų mažesnis.

Senyvo amžiaus pacientai. Senyvo amžiaus pacientų gydymą reikia pradėti mažiausia galima doze, kadangi NVNU nepageidaujamas poveikis tokiems pacientams pasireiškia dažniau.

Vaisto dozę reumatinėms ligoms gydyti rekomenduoja gydantis gydytojas. Nevartoti daugiau nei 10 tablečių per parą. Jaunesni nei 12 metų vaikai IBUPROM gali vartoti tik tada, jei paskiria gydytojas.

4.3 Kontraindikacijos

Vaisto negalima vartoti, jei yra padidėjęs jautrumas vaisto sudedamosioms medžiagoms, jei anksčiau acetilsalicilo rūgštis ar kiti nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo sukėlė alerginių reakcijų (alerginę slogą, dilgėlinę, bronchų astmą), esant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligės paūmėjimui, hemoraginei diatezei. Vaisto neduoti jaunesniems nei 12 metų vaikams be gydytojo paskyrimo ar pritarimo.

Buvęs kraujavimas iš virškinimo trakto ar jo perforacija, susiję su gydymu NVNU.

Esama arba buvusi besikartojanti pepsinė opa arba kraujavimas (du ar daugiau nustatytų opos arba kraujavimo atvejų).

Sunkus širdies nepakankamumas.

Trečiasis nėštumo trimestras.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Nepageidaujamas poveikis gali sumažėti, vartojant mažiausią veiksmingą vaisto dozę trumpiausią laiką, būtiną simptomų kontrolei (žr. žemiau aprašytą pavojų virškinimo traktui bei širdies ir kraujagyslių sistemai).

Nevartoti kartu su acetilsalicilo rūgštimi ir kitais nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo, įskaitant selektyvius ciklooksigenazės 2 inhibitorius, nes jie gali sustiprinti šio vaisto nepageidaujamą poveikį. Atsargiai vartoti pacientams, sergantiems inkstų ar kepenų nepakankamumu, anksčiau turėjusiems virškinimo trakto opą arba kraujavusiems iš virškinimo trakto, sergantiems hipertenzija, bronchų astma. Nepasikonsultavus su gydytoju, nevartoti vaisto ilgiau kaip 10 dienų.

Senyvo amžiaus pacientai. Senyvo amžiaus pacientams NVNU nepageidaujamas poveikis yra dažnesnis, ypač kraujavimas iš virškinimo trakto ir perforacija, kuri gali būti mirtina (žr. 4.2 skyrių).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos