Temos
HepaGel
Vaistinis preparatas: HepaGel
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

HepaGel 400 TV/g gelis

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 g gelio yra 400 TV heparino natrio.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyrelyje.

3. VAISTO FORMA

Gelis

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

HepaGel vartojamas po nelaimingų atsitikimų ir sportuojant susižeidus kūno paviršių (pavyzdžiui, kraujosruva, išnirimas, sumušimas), paviršiniam uždegimui ir trombozei, pvz., varikozinio venų išsiplėtimo simptomų kompleksui, flebitui, atsiradusiam dėl infuzijų, užleistiems varikoziniams mazgams, atsiradus sunkumo jausmui kojose, kojų edemai, blauzdos raumenų mėšlungiui gydyti ir šių sutrikimų profilaktikai, kietiems randams minkštinti, jų priežiūrai ir kosmetikai.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

HepaGel plonu sluoksniu tepamas ant pažeistos odos vietos keletą kartų per dieną ir nespaudžiant paskleidžiamas. Jeigu yra trombozė arba tromboflebitas, gelio negalima įtrinti.

4.3 Kontraindikacijos

HepaGel nevartojamas, jei yra padidėjęs jautrumas heparinui arba vaisto sudėtyje esančioms medžiagoms, trombocitopenija ir polinkis kraujuoti.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Vaisto negalima tepti ant atvirų žaizdų ir gleivinės, reikia saugotis, kad jo nepatektų į akis.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

HepaGel sąveikos su kitais vaistais iki šiol nepastebėta, tačiau išsamiai ji ir netirta.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Pagal pavojingumą nėštumo metu vaistas priklauso C kategorijai. Nei kontroliuojamų tyrimų, nei nėščių moterų klinikinių stebėjimų neatlikta, todėl nėštumo metu vaisto galima vartoti tik tuo atveju, jei gydymo nauda bus didesnė už galimą žalą vaisiui. Tačiau kadangi heparinas neprasiskverbia per placentą, neišsiskiria į motinos pieną, tiesioginio teratogeninio poveikio vaisiui neturėtų būti, nėra pagrindo būgštauti dėl pavojaus žindomam kūdikiui.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

HepaGel gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia

4.8 Nepageidaujamas poveikis

Gali atsirasti alerginė reakcija, ypač tuo atveju, jei HepaGel vartojama ilgai. Jai prasidėjus, vaisto vartojimą reikia nutraukti ir pradėti tinkamai gydyti.

4.9 Perdozavimas

Perdozavimo atvejų nepastebėta

5. FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

5.1 Farmakodinaminės savybės

Farmakoterapinė grupė – 02.08.2.00, ATC kodas – C05B A03

Veiklioji medžiaga heparinas mažina kraujo krešėjimą ir uždegimą. Vartojant dideles HepaGel dozes, pralaidumo pakanka, kad arti paviršiaus esančiuose audiniuose būtų antieksudacinis, pabrinkimą mažinantis, uždegimą ir krešėjimą slopinantis veikimas. Skatinama paviršinių hematomų rezorbcija; mažėja audinių įtampa ir dėl jos atsiradę skausmai.

Heparinas - natūrali organizmo medžiaga, todėl vietinio dirginimo nebūna, o pralaidumą didinantis HepaGel pagrindas dar ir maloniai vėsina.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos