Temos
GUDOBELIŲ TINKTŪRA VALENTIS
Vaistinis preparatas: GUDOBELIŲ TINKTŪRA VALENTIS
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

GUDOBELIŲ TINKTŪRA VALENTIS 1:10 geriamieji lašai, tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml tirpalo yra 1 ml gudobelių vaisių tinktūros 1:10 (ekstrahentas 70 % (V/V) etanolis).

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Geriamieji lašai, tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gudobelių tinktūra vartojama susilpnėjusiai širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai gerinti. Vaistas vartojamas tokiu atveju, jei širdies ir kraujagyslių sistemos veikla susilpnėjusi, bet dar nebūtina vartoti rusmenės preparatų.

Be to, vaistas tinka nervinės reguliacijos sutrikimo sukeltai bradikardijai šalinti.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gerti. Pirmas 3 - 4 dienas gerti, praskiedus vandeniu, po 20 - 30 lašų 3 - 4 kartus per dieną, vėliau - po 15 - 20 lašų 2 - 3 kartus per dieną. Preparatą reikėtų vartoti 4 – 8 savaites.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas erškėtinių šeimos augalams.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Preparato sudėtyje etanolio yra 65 tūrio %. Kiekvienoje dozėje yra ne daugiau kaip 0,23 g alkoholio. Kenkia žmonėms, sergantiems kepenų ligomis, alkoholizmu, epilepsija, smegenų ligomis, pacientams, kurių smegenų veikla sutrikusi bei vaikams.

Pacientą būtina įspėti, kad atsiradus širdies išeminės ligos ar kraujotakos nepakankamumo simptomų reikia kreiptis į gydytoją. Į jį būtina kreiptis ir tokiu atveju, jei vartojant vaisto ilgiau kaip 6 savaites ligos simptomai nemažėja.

Ar vaikams šio preparato vartoti saugu, netirta, be to, vaisto sudėtyje yra etanolio, todėl preparato vaikams vartoti nepatariama.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nežinoma.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėštumo ir žindymo laikotarpiu preparato vartoti nepatariama, kadangi jo sudėtyje yra ne mažiau kaip 65 tūrio % etanolio.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti transportą valdyti mechanizmus

Nors sudėtyje yra etanolio, preparatas, vartojamas rekomenduojamomis dozėmis, gebėjimo vairuoti transportą ir prižiūrėti veikiančius įrenginius neveikia.

4.8 Nepageidaujamas poveikis

Nepastebėtas.

4.9 Perdozavimas

Žmonėms perdozavimo atvejų nežinoma.

5. FARMAKOLOGINĖS SAVYBĖS

5.1 Farmakodinaminės savybės

Gudobelių tinktūra sukelia teigiamą inotropinį, chronotropinį ir dromotropinį bei neigiamą batmotropinį poveikį. Ji plečia vainikines kraujagysles, todėl gerėja širdies kraujotaka. Preparatas didina širdies sistolinį tūrį, tačiau išplečia kraujagysles, todėl jų pasipriešinimas sumažėja ir nepasireiškia širdies perkrova.

Nustatyta, kad šiek tiek sumažėja kraujo spaudimas. Teigiamas inotropinis poveikis pasireiškia dėl gudobelių sudėtyje esančių medžiagų tiesioginio ir netiesioginio beta adrenomimetinio poveikio. Dėl šių medžiagų ir beta adrenoreceptorių agonistinio poveikio pasireiškia teigiamas dromotropinis ir chronotropinis poveikis.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos