Temos
Fluorouracil EBEWE
Vaistinis preparatas: Fluorouracil EBEWE
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Fluorouracil EBEWE 50 mg/ml injekcinis/infuzinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml tirpalo yra 50 mg fluorouracilo.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Injekcinis/infuzinis tirpalas

Skaidrus, bespalvis tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Paliatyvus krūties, gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžio gydymas.

Kasos ir skrandžio karcinomos gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Dozė ir gydymo metodas priklauso nuo paciento būklės, vėžio rūšies ir nuo to, ar gydoma tik fluorouracilu, ar juo kartu su kitais preparatais.

Gydyti reikia pradėti ligoninėje, paros dozė neturi viršyti 1 gramo.

Būtina kas parą nustatinėti trombocitų ir leukocitų kiekį. Jei trombocitų tampa mažiau nei 100 000 ląstelių/mm3 arba leukocitų mažiau nei 3 000 ląstelių/mm3, gydymą šiuo vaistiniu preparatu reikia laikinai nutraukti.

Paprastai dozė apskaičiuojama atsižvelgiant į paciento kūno svorį, tačiau nutukusiems žmonėms ir tiems ligoniams, kuriems yra edema ar kitokia nenormali skysčių sankaupa, pvz., ascitas, dozę reikia nustatyti atsižvelgiant į idealų kūno svorį.

Fluorouracilo tirpalo galima švirkšti į veną arba infuzuoti į veną ar arteriją.

Toliau nurodytas dozavimas yra tik orientacinis.

Gaubtinės ir tiesiosios žarnos karcinoma

Gydymo pradžioje medikamento galima infuzuoti arba švirkšti į veną. Geriau jo infuzuoti, kadangi tada toksinis poveikis būna silpnesnis.

Infuzija į veną

Paros dozė yra 15 mg/kg kūno svorio (600 mg/m2 kūno paviršiaus), bet ne didesnė kaip 1 g. Ji atskiedžiama 300 - 500 ml 5( gliukozės arba 0,9( natrio chlorido tirpalo ir sulašinama per 4 valandas.

Tokia dozė infuzuojama kas parą tol, kol pasireiškia toksinis poveikis arba kol suvartojama bendra 12 - 15 g dozė. Kai kurie pacientai suvartojo net 30 g bendrą dozę, per parą infuzuojant ne daugiau kaip po 1 g.

Pasireiškus toksiniam poveikiui kraujo gamybai ar virškinimo traktui, gydymą šiuo medikamentu būtina nutraukti ir negydyti tol, kol jis neišnyksta.

Fluorouracilu galima gydyti ir kitokiu būdu: paros dozę nepertraukiamai infuzuoti 24 valandas.

Injekcija į veną

Pradžioje 3 paras iš eilės į veną švirkšti 12 mg/kg kūno svorio (480 mg/m2 kūno paviršiaus) dozę. Jei toksinio poveikio požymių neatsiranda, penktą, septintą ir devintą paromis leisti 6 mg/kg kūno svorio (240 mg/m2 kūno paviršiaus) dozę.

Palaikomojo gydymo metu reikia kartą per savaitę į veną švirkšti 5 - 10 mg/kg kūno svorio (200 –400 mg/m2 kūno paviršiaus) dozę. Jį galima pradėti tik išnykus toksiniam nepageidaujamam poveikiui.

Krūties vėžys

Gydant krūties vėžį, fluorouracilo galima vartoti kartu su metotreksatu ir ciklofosfamidu arba kartu su doksorubicinu ir ciklofosfamidu.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos