Temos
Elontril
Vaistinis preparatas: Elontril
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Elontril 150 mg modifikuoto atpalaidavimo tabletės Elontril 300 mg modifikuoto atpalaidavimo tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 150 mg arba 300 mg bupropiono hidrochlorido.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Modifikuoto atpalaidavimo tabletė.

Elontril 150 mg tabletės. Kreminės gelsvos spalvos apvali tabletė, kurios vienoje pusėje yra juodu rašalu užrašyta „GS5FV“, o kita pusė yra vienspalvė.

Elontril 300 mg tabletės. Kreminės gelsvos spalvos apvali tabletė, kurios vienoje pusėje yra juodu rašalu užrašyta „GS5YZ“, o kita pusė yra vienspalvė.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Didžiosios depresijos epizodo gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Elontril tabletę reikia nuryti visą. Tabletės negalima smulkinti ar kramtyti, nes tai gali padidinti nepageidaujamo poveikio, taip pat ir traukulių, riziką.

Elontril tabletes galima vartoti valgymo metu arba tarp valgių.

Suaugusiems žmonėms

Pradinis gydymas

Rekomenduojama pradinė paros dozė yra 150 mg kartą per parą. Klinikinių tyrimų metu optimali dozė nustatyta nebuvo. Jei 4 savaites gydant 150 mg doze būklė nepagerėja, dozę galima padidinti iki 300 mg kartą per parą. Vaistinio preparato dozes reikia gerti ne dažniau kaip kas 24 valandas.

Pastebėta, kad bupropionas pradeda veikti praėjus 14 dienų nuo gydymo pradžios. Kaip ir gydant kitais antidepresantais, visas Elontril antidepresinis poveikis gali pasireikšti tik po keleto gydymo savaičių.

Depresija sergančius pacientus reikia gydyti gana ilgai, ne trumpiau kaip 6 mėnesius, kad tikrai išnyktų ligos simptomai.

Labai dažnas nepageidaujamas reiškinys yra nemiga, kuri dažniausiai greitai praeina. Nemigą galima sumažinti vaistinį preparatą vartojant ne prieš einant miegoti (tačiau tarp dozių reikia išlaikyti mažiausiai 24 val. tarpą).

Gydymo metu WELLBUTRIN SR keičiant Elontril

Pacientams, kurie vartoja prailginto atpalaidavimo bupropiono tabletes du kartus per parą, gydymą keičiant Elontril, jei įmanoma, reikia skirti tokią pat bendrąją paros dozę.

Vaikams ir paaugliams

Elontril negalima vartoti vaikams ir jaunesniems kaip 18 metų paaugliams (žr. 4.4 skyrių). Elontril saugumas ir veiksmingumas jaunesniems kaip 18 metų pacientams nenustatytas.

Senyvo amžiaus pacientams

Efektyvumas senyvo amžiaus pacientams įrodytas abejotinai. Klinikinio tyrimo metu senyvo amžiaus pacientams buvo skirtas toks pats dozavimo režimas kaip ir suaugusiems asmenims (žr. „Suaugusiems asmenims“). Negalima atmesti galimybės, kad kai kuriems senyvo amžiaus pacientams gali padidėti jautrumas šiam vaistiniam preparatui.

Pacientams, sergantiems kepenų funkcijos nepakankamumu

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos