Temos
Divigel
Vaistinis preparatas: Divigel
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Divigel 0,5 mg gelis

Divigel 1 mg gelis

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienadozėje 0,5 mg gelio talpyklėje yra estradiolio hemihidrato, atitinkančio 0,5 mg estradiolio.

Vienadozėje 1 mg gelio talpyklėje yra estradiolio hemihidrato, atitinkančio 1 mg estradiolio.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Gelis.

Gelis yra drebučių pavidalo, vienalytis, opalinis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Pakeičiamoji hormonų terapija (PHT) - estrogenų trūkumo simptomų slopinimas moterims postmenopauziniu periodu.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Vyresnių kaip 65 metų moterų šiuo vaistiniu preparatu gydyta nedaug.

Dozavimas

Divigel yra gelis, skirtas vartoti transdermaliai. Juo galima gydyti nepertraukiamai, ciklais arba fazėmis (kai preparato sudėtis vieno ciklo metu kinta). Įprastinė pradinė estradiolio paros dozė yra 1 mg (1 g gelio), bet ją galima koreguoti atsižvelgiant į simptomų sunkumą. Paros dozę, atsižvelgiant į gydomąjį poveikį, po 2-3 ciklų galima didinti 0,5 - 1,5 g gelio (atitinkamai 0,5  1,5 mg estradiolio).

Postmenopauzinius simptomus reikia pradėti ir toliau gydyti mažiausia veiksminga doze ir kuo trumpiau (taip pat žr. 4.4 skyrių).

Pacientėms, kurių gimda nepašalinta, Divigel būtina vartoti kartu su pakankama progestagenų doze reikiamą laikotarpį, t.y mažiausiai 12–14 dienų iš eilės per mėnesį arba tiek, kad neatsirastų estrogenų sukelta endometriumo hiperplazija (taip pat žr. 4.4 skyrių).

Moterims, kurių gimda pašalinta, išskyrus tas, kurioms anksčiau yra buvusi endometriozė, progestagenų kartu su Divigel vartoti nerekomenduojama.

Jeigu PHT netaikoma arba moteris gydoma sudėtiniu PHT preparatu, kurio sudėtis ciklo metu nesikeičia, ir nori keisti gydymą, Divigel galima pradėti vartoti bet kurią dieną. Jeigu PHT metu vartojamo preparato sudėtis ciklo metu keičiasi, Divigel reikia pradėti vartoti kitą dieną pabaigus gydymo ciklą.

Pacientė, praleidusi vieną dozę, ją turi pavartoti kuo greičiau, tačiau jei nuo praleistos dozės praėjo daugiau kaip 12 valandų, tą dozę reikia praleisti ir vaistinio preparato toliau vartoti įprastai. Pamiršus pavartoti dozę, didėja protarpinio kraujavimo iš makšties ar tepimo tikimybė.

Vartojimo metodas

Divigel vartojama vieną kartą per parą. Juo tepama apatinės liemens dalies ar pakaitomis kairiosios ir dešiniosios šlaunies oda. Reikia tepti 1–2 delnų dydžio plotą. Divigel negalima tepti krūtų, veido ar sudirgusios odos. Patepus reikia palaukti kelias minutes, kol gelis susigers, tos vietos neplauti vieną valandą. Būtina saugotis, kad gelio nepatektų į akis. Po vartojimo nusiplauti rankas.

4.3 Kontraindikacijos

Esamas, buvęs krūties vėžys arba įtarimas kad jis yra.

Nustatyta ar įtariama, kad yra nuo estrogenų priklausomas piktybinis navikas (pvz., endometriumo vėžys).

Kraujavimas dėl nežinomų priežasčių iš lyties organų.

Negydoma endometriumo hiperplazija.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos