Temos
CELEBREX
Vaistinis preparatas: CELEBREX
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

CELEBREX 100 mg kietos kapsulės

CELEBREX 200 mg kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kapsulėje yra 100 mg arba 200 mg celekoksibo.

Pagalbinė medžiaga: CELEBREX kapsulėse yra laktozės (vienoje 100 mg arba 200 mg kapsulėje yra atitinkamai 149,7 mg arba 49,8 mg laktozės monohidrato, žr. 4.4 skyrių).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kieta kapsulė

CELEBREX 100 mg kapsulės  nepermatomos, baltos, su mėlyna juosta ir užrašu 7767 bei 100.

CELEBREX 200 mg kapsulės  nepermatomos, baltos, su auksine juosta ir užrašu 7767 bei 200.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Simptominis osteoartrito, reumatoidinio artrito ir ankilozinio spondilito gydymas.

Skirti pacientui selektyvų COX2 inhibitorių galima tik įvertinus bendrą riziką asmeniškai pacientui (žr. 4.3 ir 4.4 skyrius).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Kadangi didinant celekoksibo dozę ir vartojimo trukmę gresia didesnė širdies ir kraujagyslių sutrikimų rizika, reikia vartoti vaisto kiek įmanoma trumpiau ir mažiausią veiksmingą paros dozę. Būtina reguliariai įvertinti paciento, ypač sergančio osteoartritu, poreikį simptominiam gydymui ir kaip organizmas reaguoja į gydymą (žr. 4.3, 4.4, 4.8 ir 5.1 skyrius).

Osteoartritas. Paprastai rekomenduojama 200 mg paros dozę gerti vieną kartą per parą arba padalyti į dvi dalis ir gerti du kartus per parą. Jeigu paciento organizmo atsakomoji reakcija per silpna, dozę padidinus iki 200 mg du kartus per parą, veiksmingumas padidėja. Jei po dviejų savaičių ligonio būklė nepagerėja, reikia apsvarstyti kitokias gydymo galimybes.

Reumatoidinis artritas. Rekomenduojama pradinę 200 mg paros dozę padalyti į dvi dalis ir gerti du kartus per parą. Jei reikia, vėliau dozę galima didinti ir vartoti 200 mg du kartus per parą. Jei po dviejų savaičių ligonio būklė nepagerėja, reikia apsvarstyti kitokias gydymo galimybes.

Ankilozinis spondilitas. Įprasta rekomenduojama paros dozė yra 200 mg, kurią reikia gerti vieną kartą per parą arba padalyti į dvi lygias dalis ir išgerti per du kartus. Pacientams, kurių simptomai malšinami nepakankamai, veiksmingumas gali padidėti padidinus dozę iki 400 mg, kuri geriama vieną kartą per parą arba, padalinus į dvi lygias dalis, išgeriama per du kartus. Jeigu po dviejų savaičių gydomasis poveikis nesustiprėja, reikia apsvarstyti kitas gydymo galimybes.

Didžiausia rekomenduojama dozė abiejų indikacijų atveju  400 mg per parą.

CELEBREX galima gerti ir valgant, ir nevalgius.

Senyvi pacientai (> 65 metų). Kaip ir jaunesniems suaugusiesiems, pradžioje vartojama 200 mg dozė per parą. Jei reikia, vėliau dozę galima didinti ir vartoti 200 mg du kartus per parą. Labai atsargiai preparatą reikia vartoti senyviems pacientams, kurie sveria mažiau kaip 50 kg (žr. 4.4 ir 5.2 skyrius).

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos